Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Kultúra

Thomas Puskailer trávi celé dni v divadle

Thomas Puskailer (na snímke vľavo) na skúške muzikálu Rómeo a Júlia Foto: propagandahouse.sk

Premiéra muzikálu Rómeo a Júlia plného emócií, nádherných skladieb a mimoriadne náročných choreografií bude 22. marca v Divadle Nová scéna.

Bratislava 18. februára (TASR) – O vždy usmiateho speváka Thomasa Puskailera je v divadlách stále väčší záujem.

Okrem toho, že spieva, tancuje, nakrúca klip, koncertuje, účinkuje v muzikáloch Boyband a Ôsmy svetadiel, je obsadený aj do pripravovaného muzikálu Rómeo a Júlia v bratislavskom Divadle Nová scéna. Aby toho nebolo málo, v Štúdiu L+S sa zase predvedie ako odborník na sex v komédii "69 vecí lepších než sex".

Jedno z najlepších diel v muzikálovej histórii – muzikál Gérarda Presgurvika Rómeo a Júlia, príbeh lásky veronských milencov, ktorých zahubila nenávisť ich rodín, pozná každý najmä vďaka Williamovi Shakespearovi.

"Hrám rolu Mercutia, kamaráta Rómea. Každý deň trénujeme – spev, tanec aj činohru. Kolegovia Nela Pocisková, Marián Greksa či LeRa Salmanová mi veľmi pomáhajú so slovenčinou, aby to bolo perfektné. Hral som aj v originálnej francúzskej verzii v Holandsku, v Belgicku aj v Luxembursku," uviedol pre médiá Thomas Puskailer.

Slovenskí diváci uvidia Thomasa v slovenskej verzii v réžii a choreografii Jána Ďurovčíka. Ten svojim zverencom neodpustí ani milimeter. "Je to úžasný režisér aj choreograf. Presne vie, čo od nás chce. Je to pre mňa veľká česť, že s ním môžem spolupracovať. Skúšky sú veľmi náročné. Prvýkrát v mojej kariére mám pocit, že zomriem na javisku," dodáva s úsmevom.

Premiéra muzikálu plného emócií, nádherných skladieb a mimoriadne náročných choreografií bude 22. marca v Divadle Nová scéna. Okrem muzikálu zaberá Thomas aj v Štúdiu L+S. V novej komédii "69 vecí lepších než sex" prezradí, ako spoznať tajomstvo šťastného manželstva. Hra je divadelným debutom autorky a režisérky Evy Borušovičovej.

"Režisérka ma videla v muzikáloch Boyband a Ôsmy svetadiel, následne mi zavolala a poslala mi scenár. Scenár je veľmi vtipný, úplne som sa v ňom našiel. Hrám cudzinca a je to pre mňa veľká príležitosť," doplnil Puskailer. Šarmantný spevák okrem skúšok v divadlách pripravuje nové environmentálne turné Eco Glas Tour. Predstaví sa v 24 mestách po celom Slovensku. Veľký ochranca životného prostredia má pripravené aj prekvapenie na akciu Hodina Zeme.