Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Tomi Popovič vydáva nový singel k filmu eŠteBák

Tomi Popovič Foto: TASR

Film eŠteBák je trpká komédia režiséra Juraja Nvotu. Odohráva sa v časoch najťažšej normalizácie v období po okupácii Československa vojskami Varšavskej zmluvy.

Bratislava 10. apríla (TASR) - Slovenský hudobník Tomi Popovič vydáva dnes nový singel s názvom Tvoja sloboda, ktorý bude zároveň titulnou piesňou k pripravovanému slovensko-česko-poľskému filmu eŠteBák. TASR informovala PR manažérka filmu Eva Gažová.

Hudobnú novinku Tvoja sloboda si budú môcť fanúšikovia vychutnať spolu s filmovým klipom. "Tomi Popovič, držiteľ Zlatého slávika za Hit roka 2011, sa tak prvýkrát spojí s filmom ako autor a interpret titulnej piesne," dodala.

Film eŠteBák je trpká komédia režiséra Juraja Nvotu. Odohráva sa v časoch najťažšej normalizácie v období po okupácii Československa vojskami Varšavskej zmluvy. V časoch, keď sa za vtipy o komunistoch išlo do väzenia, bývanie v panelákoch, farebný televízor a telefón boli výsadou vyvolených a udávanie bolo národným športom. Hlavnú postavu rádioamatéra Adama stvárnil Jiří Mádl, ďalej účinkujú Michaela Majerníková (hlavná ženská postava Eva), Ady Hajdu, Jan Budař, Ondřej Vetchý, Marko Igonda, Táňa Pauhofová, Arnošt Goldflam, Szidi Tobias, Martin Geišberg, Marek Geišberg, Maciej Stuhr, Dorota Nvotová, Lukáš Latinák.

Slovensko-česko-poľský film eŠteBák (s pôvodným názvom Konfident) uvedie do slovenských kín 19. apríla distribučná spoločnosť Continental Film.