Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Kultúra

Tradičný Bratislavský bál 2015 bude tajuplný do poslednej chvíle

Tradičný Bratislavský bál 2015 bude tajuplný do poslednej chvíle Foto: BKIS

V hlavnom meste uzavrie plesovú sezónu opäť Bratislavský Bál, druhý najprestížnejší mestský ples.

Bratislava 14. januára (OTS) - Jeho 14. ročník sa bude konať 7. februára 2015 o 20.00 hodine pod záštitou primátora hlavného mesta SR Bratislavy Iva Nesrovnala v priestoroch bratislavskej Reduty. Producentom akcie je jedenásty rok Bratislavské kultúrne a informačné stredisko.

Bratislavský Bál zachováva už niekoľko rokov v programe tri prvky – hudbu, zábavu a tradíciu - ktorými dosahuje obľúbenosť a vysokú úroveň. Úvodnú noblesu do sály tradične prinesú počas Tancu novicov páry frekventantov kurzov tanečnej školy. Zvyk uviesť mladé dámy a pánov do spoločnosti nie je jediným charakteristickým prvkom bálu. Opäť bude udelená jedinečná Cena Júliusa Satinského – Bratislavská čučoriedka, ktorá sa už na celú dekádu stala súčasťou Bratislavského Bálu. Minulý rok v kategórií Osobnosť získal prestížne ocenenie Milan Lasica a v kategórií Idea – počin roka Anton Srholec. Tohtoroční laureáti budú opäť zahalení do začiatku bálu tajomstvom.

Hostia sa zabavia na troch scénach, kvalitná hudobná zložka naladí do tanca v koncertnej a divadelnej sále i v priestoroch kaviarne v tzv. chillout zóne. Program doplnia obľúbené valčíky, tanec v maskách, ukážka spoločenských či latinskoamerických tancov profesionálov a hudobné vstupy známych tvárí speváckeho a muzikantského sveta. Nebudú chýbať Polnočné noviny, ktoré prinesú zaujímavosti o prípravách bálu a čerstvé fotografie zabávajúcich sa hostí. Čerešničkou bálovej noci bude opäť Polnočné prekvapenie, ktoré po odbití dvanástej hodiny hosťom v sále k záveru odhalí výnimočného hosťa. K Bratislavskému bálu patrí už osvedčená moderátorská dvojica Iveta Malachovská a Vlado Vondrák.