Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Kultúra

FILM SQUARE: Návštevníci festivalu sa môžu tešiť na takmer 50 filmov

Ilustračná snímka. Foto: TASR Štefan Puškáš

V ArtKine Metro sa začne premietanie vo štvrtok o 15.30 h animovaným filmom izraelského režiséra Ariho Folmana - Kde je Anna Franková.

Trenčín 21. júla (TASR) – Takmer pol stovky filmov z celého sveta prinesie štvordňový (21. – 24. 7.) filmový festival Film Square 2022 v Trenčíne. Novinkou tretieho ročníka festivalu bude obnovenie tradície odovzdávania ceny za významný umelecký prínos na Moste slávy v Trenčianskych Tepliciach. Informovalo o tom mesto Trenčín na svojej webovej stránke.

Na filmové projekcie sa môžu návštevníci festivalu tešiť v ArtKine Metro, Café Sládkovič, na letnej terase Coffee sheep či na najväčšom nafukovacom plátne Airscreen priamo na Mierovom námestí v Trenčíne.

V ArtKine Metro sa začne premietanie vo štvrtok o 15.30 h animovaným filmom izraelského režiséra Ariho Folmana - Kde je Anna Franková. Otvárací film festivalu - Jablká - je naplánovaný v ArtKine na 19.00 h.

Návštevníci festivalu sa môžu tešiť vo štvrtok a v sobotu (23. 7.) aj na Oscar shorts (krátke filmy nominované na cenu Oscar), v nedeľu (24. 7.) na najlepšie animované filmy z Fest Anča, v piatok (22. 7.) a sobotu na sekciu venovanú velikánovi filmu Ingmarovi Bergmanovi. Sobotňajší večer obohatí hudobné vystúpenie Niny Kohout na Mierovom námestí. V nedeľu dopoludnia ja na programe workshop animovanej tvorby či filmový program pre deti v sekcii Film Square Junior.

Novinkou tretieho ročníka festivalu bude obnovenie tradície odovzdávania ceny za významný umelecký prínos na Moste slávy v Trenčianskych Tepliciach v nedeľu o 14.30 h v rámci sekcie Artist Mission Award v réžii jej zakladateľa Petra Hledíka. Tohtoročné ocenenie si prevezme Marta Kubišová. Biografický film o nej - Magický hlas rebelky - uvedie ArtKino Metro v sobotu o 19.00 h.