Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Kultúra

Svetový basgitarista Richard Bona vystúpi v Trnave

Richard Bona, plagát Foto: trnavskyjazzyk.sk

V rámci podujatia Trnavský jazzyk zahrá so svojou kapelou THE RICHARD BONA QUINTET už 2. augusta.


Trnava 28. júla (TASR) – Hlavnou hviezdou a ťahákom tohtoročného festivalu Trnavský jazzyk bude jeden z najväčších súčasných svetových hudobníkov, basgitarista, spevák a skladateľ Richard Bona. Na jedenástom ročníku festivalu klasického aj moderného jazzu a ďalších hudobných štýlov vystúpi tento muzikant z Kamerunu v sobotu 2. augusta. Podujatie, ktoré každoročne láka široké spektrum divákov, sa uskutoční v Mestskom amfiteátri.

"Nevšedný umelec Richard Bona so zaujímavým životným príbehom, v ktorom ho od narodenia sprevádza hudba, sa v Trnave predstaví aj so svojou kapelou The Richard Bona Quintet. Svojím jedinečným prejavom, virtuozitou a osobným čarom si už podmanil publikum na mnohých svetových pódiách a lístky na jeho koncerty bývajú spravidla beznádejne vypredané. Priaznivci jeho hudby s prvkami jazzu, brazílskej a čiernej muziky majú teraz jedinečnú príležitosť vidieť a počuť Richarda Bonu naživo práve v Trnave," uviedol organizátor podujatia Peter Cagala.

Prísľubom skvelých hudobných zážitkov sú aj ďalší hostia Trnavského jazzyka. V piatok 1. augusta sa prestaví ako prvé akustické zoskupenie Bloom, ktorého členovia veria, že aj prostredníctvom hudby sa svet môže stať lepším miestom pre život. Ochutnávkou toho najlepšieho budú aj vibrafonista a bubeník, Trnavčan Štefan Bugala a klavirista a skladateľ Eugen Vizváry, po nich ponúknu publiku multikultúrne jazzové špeciality slovenský saxofonista Radovan Tariška a pianista Benito Gonzales z USA.

Prvý chod sobotného večera 2. augusta bude medzinárodný - Andrej Urminský International Quartet skĺbi hudobné chute, vône a rytmus Slovenska, Maďarska a Brazílie. Po nich namieša slovensko-česko-americký hudobný koktail zoskupenie Wlosok/Ševčík/Baroš Trio ft. Rick Margitza. Informácie o podujatí prináša portál trnavskyjazzyk.sk, organizátorom je mesto Trnava.