Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Tvorcovia filmu Červený kapitán uviedli nový trailer

Momentka z nakrúcania filmu Červený kapitán Foto: SOKOL KOLLAR, spol. s.r.o.

Hviezdne obsadený slovenský film podľa knižnej predlohy Dominika Dána bude mať premiéru 10. marca 2016. S celkovo 360 trikovými zábermi pôjde o najtrikovejšiu snímku v histórii slovenského filmu.

Bratislava 1. februára (OTS) - Takto vyzerá film s najväčším počtom trikových záberov v histórii slovenskej kinematografie. Detektívka bola nakrútená podľa najpredávanejšieho slovenského autora Dominika Dána a má hviezdne obsadenie. Do kín prichádza 10. marca 2016.

Po viac ako 700-tisícoch predaných kníh prichádza dlhoočakávaný film. Drsná detektívka podľa slovenského knižného fenoménu - Dominika Dána sa môže pochváliť stovkami trikových záberov a jedným z najväčších rozpočtov v slovenskom filme. Divákom prináša príbeh inšpirovaný skutočnými udalosťami.

"Keď v roku 2007 vyšla kniha Červený kapitán, okamžite som po nej siahol,“ hovorí režisér a producent v jednej osobe Michal Kollár. „Okrem napínavého prípadu totiž dávala aj možnosť spracovať dobu, ktorej sa filmári doteraz vyhýbali – a ukázať Bratislavu, ako vyzerala na počiatku 90. rokov. Slovensko sa vo filme vráti o 23 rokov dozadu. Každá jedna ulica v Bratislave bude vyzerať presne tak, ako vyzerala v roku 1992,“ dodáva Kollár. Scenár k filmu Červený kapitán písal spolu s Annou Fifíkovou a Mirom Šifrom. Filmový príbeh konzultoval s autorom bestsellerovej predlohy, Dominikom Dánom.

Pre svoju akčnosť a dobovosť musel film absolvovať náročnú postprodukciu. Obsahuje celkovo 360 trikových záberov, čo je najviac trikov v histórii slovenského filmu. Niekoľkočlenný tím na nich pracoval od leta 2014, kedy skončila prvá fáza nakrúcania, pričom posledné budú hotové len zhruba mesiac pred premiérou. Tá sa uskutoční 10.marca 2016.



O čom je film Červený kapitán
Je rok 1992 a Československo sa rozpadáva. Detektív Krauz z Oddelenia vrážd sa dostáva k prípadu
Vo filme Červený kapitán sa objaví aj majster Ladislav Chudík
Foto: SOKOL KOLLAR, spol. s.r.o.
umučeného kostolníka. Jeho smrť mala ostať tajomstvom, ale klinec zatlčený v lebke núti Krauza pátrať aj napriek všetkým varovaniam. Pravdu o prepojení ŠtB a cirkvi svätej môže priniesť len muž prezývaný Červený kapitán. Stretnutie s týmto „expertom na finálne výsluchy“ ale málokto prežije...

Hrajú: Maciej Stuhr, Oldřich Kaiser, Marián Geišberg, Zuzana Kronerová, Michal Suchánek, Helena Krajčiová, Martin Finger a Ladislav Chudík.
Réžia: Michal Kollár.

Producent: SOKOL KOLLAR, spol. s.r.o. (SR), Fog'n'Desire Films (ČR), MD4 (PL). Na vývoji, realizácii a distribúcii tohto filmu sa podieľa Audiovizuálny fond. Film vzniká v koprodukcii s RTVS.

Viac info o filme nájdete aj na novom webe.

KTO JE MICHAL KOLLÁR (*1978)
Michal Kollár je producent a režisér, ktorý pôsobí v Čechách a na Slovensku. Je spoluautorom scenára filmu Červený kapitán, ktorý zároveň režíroval. V projekte využil predošlé skúsenosti ako producent alebo koproducent filmov „Sneženky a machři po 25 letech“, „Dom“, „Klauni“, „Líbanky“ či momentálne oceňovanej „Domáci péče“ (český nominant na Oscara, 9 nominácií na Českého leva).