Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Kultúra

Tvorivý workshop Lektvar je pre mladých so záujmom o umenie a kultúru

Ilustračná snímka Foto: TASR/František Iván

Prihlásiť sa na workshop je možné prostredníctvom on-line formulára.

Bratislava 25. júla (TASR) – Pre mladých ľudí, ktorí sa zaujímajú o umenie a kultúru, prichádza nový letný tvorivý on-line workshop Lektvar. Pre jeho účastníkov pripravili desať prednášok a možnosť vytvorenia vlastného diela. Workshop otvorí svoje virtuálne brány 10. augusta a potrvá do 2. septembra.

"Myslíme si, že mladí ľudia majú málo možností získať predstavu o tom, ako reálne funguje kreatívne prostredie na Slovensku, ako sa v ňom dá profesionálne realizovať, alebo kde získať potrebné vzdelanie a skúsenosti," hovorí Romana Rýdza, jedna z organizátoriek workshopu a zakladajúcich členiek združenia Desant, ktoré za ním stojí.

Jedna z prednášok sa tak napríklad zameria na celkové fungovanie kreatívneho priemyslu na Slovensku a aj v zahraničí. Okrem toho sa o svoje praktické skúsenosti s tvorbou na Slovensku podelia lektori z rôznych oblastí umenia: filmu, divadla, hudby, literatúry či ilustrácie alebo vizuálnych efektov. Bude medzi nimi filmová a divadelná herečka Táňa Pauhofová, hudobný producent a hudobník Jonatán Pastirčák, kameraman Dušan Husár alebo filmová režisérka Martina Buchelová.

Počas prednášok bude vždy aj priestor na diskusiu a na konkrétne otázky. Popri prednáškach budú účastníci workshopu pracovať na svojom vlastnom tvorivom projekte, či už krátkom filme, poviedke, scenári alebo sérii fotografií. V septembri bude v Bratislave spoločná prezentácia hotových prác.

Prihlásiť sa na workshop je možné prostredníctvom on-line formulára. Projekt podporil Fond na podporu umenia.