Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

Skupina U2 vydá v júni koncertný záznam z turné iNNOCENCE + eXPERIENCE

Na archívnej snímke spevák skupiny U2 Bono. Foto: TASR/AP

lbum pomenovaný U2 - iNNOCENCE + eXPERIENCE - Live In Paris mapuje dva výnimočné koncerty vo francúzskej metropole, na ktorých sa ku kapele pripojili aj špeciálni hostia.

Bratislava 15. mája (TASR) – Od mája do decembra minulého roka absolvovala legendárna írska kapela U2 rozsiahle svetové turné, ktorým podporila svoj ostatný štúdiový album Songs Of Innocence. Pôvodný plán pozostávajúci z niekoľkých desiatok vystúpení po celom svete sa vďaka obrovskému záujmu fanúšikov rozrástol na takmer 80 koncertov v Európe a Južnej Amerike, počas ktorých U2 naživo potešili takmer 1,3 milióna fanúšikov.

Už 10. júna sa však dočkajú aj tí, ktorí sa na koncerty nedostali. Práve v tento deň totiž vydá skupina záznam z tohto turné, ktorý bol nakrútený počas posledných dvoch vystúpení. Album pomenovaný U2 - iNNOCENCE + eXPERIENCE - Live In Paris mapuje dva výnimočné koncerty vo francúzskej metropole, na ktorých sa ku kapele pripojili aj špeciálni hostia – speváčka Patti Smith, no najmä kapela Eagles Of Death Metal. Tá sa tiež symbolicky vrátila na miesto minuloročných teroristických útokov, ktoré veľmi bolestivo zasiahli ich tamojšie vystúpenie.

Koncertný záznam U2 - iNNOCENCE + eXPERIENCE - Live In Paris vychádza nielen digitálne, ale aj na viacerých vizuálnych formátoch. Štandardná verzia bude obsahovať jedno DVD so záznamom celého koncertu pozostávajúceho z 30 položiek, medzi ktorými nechýbajú hity ako I Will Follow, Pride (In The Name Of Love), Vertigo, Sunday Bloody Sunday, Until The End Of The World, Beautiful Day či Where The Streets Have No Name.



Deluxe verzia na DVD bude obsahovať aj druhý bonusový disk, takže si fanúšikovia okrem koncertu budú môcť vychutnať aj hodiny bonusových materiálov, a to napríklad veľmi osobitý pohľad režiséra aj kapely samotnej do zákulisia celého turné, prípravy špeciálnych koncertov v Paríži, ako aj videoklipy a ich alternatívne verzie, ktoré sa viažu k ostatnému štúdiovému albumu. Rovnaký obsah ponúkne aj formát Blu-ray.

Skalní fanúšikovia však, pravdepodobne, neodolajú super deluxe boxu, ktorý okrem kombinácie deluxe formátu DVD a Blu-ray ponúkne aj množstvo špeciálne pre tento box vyrobených darčekov. Konkrétne pôjde o exkluzívnu USB žiarovku, 64-stránkovú knihu, individuálne očíslovanú psiu známku, set špeciálnych koncertných šablón, niekoľko pohľadníc, samolepky a odznaky.

„Režírovať iNNOCENCE + eXPERIENCE bolo desivé. Technická nočná mora snúbená s kreatívnou horskou dráhou. Na mnohých úrovniach to prekonalo všetko, čo som doteraz poznal,“ uvádza na adresu celého turné riaditeľ živého vysielania Hamish Hamilton, ktorý s kapelou pracoval aj na Elevation Tour v roku 2001.

TASR informovala PR manažérka vydavateľstva Universal Music Dominika Dirgasová.