Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Eastwood obsadil do nového filmu skutočných aktérov vlakovej drámy

Clint Eastwood Foto: TASR/AP

Film bude o troch Američanoch, ktorí vo vlaku do Paríža zabránili teroristickému útoku, budú účinkovať samotní aktéri tohto incidentu z roku 2015.

Los Angeles 12. júla (TASR) - V najnovšom filme amerického herca a režiséra Clinta Eastwooda o troch Američanoch, ktorí vo vlaku do Paríža zabránili teroristickému útoku, budú účinkovať samotní aktéri tohto incidentu z roku 2015.

Informovala o tom dnes spravodajská stanica BBC.

Anthony Sadler, Alek Skarlatos a Spencer Stone si zahrajú samých seba v pripravovanej snímke s názvom The 15:17 to Paris, založenej na rovnomennej knihe, ktorú trojica hrdinov napísala so spisovateľom a novinárom Jeffreym Sternom.

Ich mladšie verzie stvárnia iní herci. Film bude zameraný na dlhoročné priateľstvo mužov a samotný incident.

Muži sa 21. augusta 2015 nachádzali vo vlaku z Amsterdamu do Paríža, keď v ňom ťažko ozbrojený islamista marockého pôvodu spustil paľbu. Trojica Američanov s pomocou niekoľkých ďalších pasažierov však útočníka spacifikovala.

Napriek závažnosti incidentu nikto nezomrel, zranenia utrpeli tri osoby. Stone a Skarlatos boli v danom čase vojakmi mimo službu, kým Sadler bol študentom na univerzite. Trojica priateľov dostala francúzske štátne vyznamenanie.

Pripravovaný film je ďalším zo série Eastwoodových snímok založených na skutočných udalostiach - predchádzali mu filmy Americký snajper (2014) a Sully (2016), ktoré patria k jeho komerčne najúspešnejším počinom.