Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Hlavné ceny Emmy získali seriály Veep a Služobníčkin príbeh

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Galavečer 69. ročníka odovzdávania najvýznamnejších televíznych cien sveta sa niesol v znamení početných politických narážok spojených najmä s pôsobením amerického prezidenta Donalda Trumpa.

Los Angeles 18. septembra (TASR) - Politická satira Veep a dráma Služobníčkin príbeh získali v nedeľu večer na odovzdávaní prestížnych televíznych cien Emmy v Los Angeles ocenenia pre najlepšie seriály roka. Informovala o tom dnes agentúra AP.

Veep (VP, viceprezidentka) ocenili ako najlepší komediálny seriál a jeho hlavná predstaviteľka Julia Louisová-Dreyfusová dostala rekordnú ôsmu cenu Emmy v kategórii najlepšia komediálna herečka.

Najlepšou herečkou v dramatickom seriáli sa tento rok stala za stvárnenie hlavnej úlohy v dystopickom Služobníčkinom príbehu Elisabeth Mossová, pre ktorú je to prvá cena Emmy v jej hereckej kariére.

Najlepším hercom v dramatickom seriáli sa stal Sterling K. Brown za rolu v seriáli This Is Us.

Cenu pre najlepšieho herca v komediálnom seriáli si prevzal Donald Glover za stvárnenie postavy Earnesta "Earna" Marksa v seriáli Atlanta.

Galavečer 69. ročníka odovzdávania najvýznamnejších televíznych cien sveta, ktorý moderoval spisovateľ a herec Stephen Colbert, sa niesol v znamení početných politických narážok spojených najmä s pôsobením amerického prezidenta Donalda Trumpa.