Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Skupina Metallica v novembri vydá nový štúdiový album

Na archívnej sníme skupina Metallica v Prahe. Foto: metallica.com

Americká heavymetalová skupina Metallica ohlásila vo štvrtok vydanie svojho nového štúdiového albumu s názvom "Hardwired. .. to Self-Destruct", prvého od roku 2008.

Los Angeles 19. augusta (TASR) - Americká heavymetalová skupina Metallica ohlásila vo štvrtok vydanie svojho nového štúdiového albumu s názvom "Hardwired...to Self-Destruct", prvého od roku 2008. Platňa bude obsahovať vyše 80 minút hudby a do predaja sa dostane 18. novembra, informovala dnes agentúra AP.

Skupina vo vysielaní rozhlasovej stanice KXXR v Minneapolise zároveň predstavila prvý singel z nového albumu s názvom "Hardwired". Členovia tohto zoskupenia, ktoré vzniklo v roku 1981, tvrdia, že ich v poradí 10. samostatný štúdiový album predstavuje "ďalšiu fázu cesty". Pôjde o prvý album, ktorý skupina vydá vo svojom vlastnom nezávislom hudobnom vydavateľstve Blackened Recordings. Na albume sa bude nachádzať 12 skladieb nahrávaných od roku 2014.

Podľa vyjadrenia členov skupiny bude nový album dostupný vo formáte dvojitého CD, vinylovej platne, digitálnych súborov, ako aj luxusnej edície s "riffmi, ktoré boli základom celej nahrávky".

Súčasnú zostavu Metallicy tvoria spevák a gitarista James Hetfield, bubeník Lars Ulrich, gitarista Kirk Hammett a basový gitarista Robert Trujillo. Skupina vydala ostatný štúdiový album "Death Magnetic" v roku 2008, hoci medzitým vydala niekoľko EP, koncertných nahrávok, ako aj kolaboratívny štúdiový album "Lulu" v spolupráci s dnes už zosnulým Lou Reedom.