Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Kultúra

Už ste boli na svetovej výstave o kozmonautike Cosmos Discovery?

Foto: JVS Group

Zažite pocity astronautov aj počas štátneho sviatku 17. novembra. Brány výstavy budú otvorené od 9.00 do 20.00 hodiny.

Bratislava 16. novembra (OTS) - Výstava Cosmos Discovery otvára svoje brány pre všetkých fanúšikov a záujemcov o kozmonautiku každý deň, v bratislavskej Inchebe.

Výstava mapuje vývoj pilotovaných kozmických letov od historického začiatku až k súčasným plánovaným misiám a medzinárodným kozmickým projektom. Obsahuje viac ako 200 originálnych exponátov z USA a Sovietskeho zväzu, reálne modely rakiet a raketoplánov, unikátne dobové dokumenty.

Pri vstupe dostane každý návštevník Space Card – Kartu kozmonauta s menom a životným príbehom astronauta, o ktorého vesmírnej misii sa dozvie ďalšie podrobnosti v priestoroch celej expozície.

Foto: JVS Group
Návštevníci uvidia ruský Sputnik, Lajku i Gagarina. Nechýba americký lunárny program Apollo ani ruský Lunochod.
Na výstave sa nachádza aj veľký model americkej rakety Saturn, časť riadiaceho strediska v Houstone a taktiež originál ruskej lode Sojuz. Odborníci ocenia originálne časti motora F1 z americkej rakety Saturn, ktorá vyniesla loď Apollo na Mesiac. Vďaka výstave Cosmos Discovery tento motor opustil hranice USA po prvýkrát.

Návštevníci môžu na vlastné oči vidieť aj Prvú slovenskú družicu skCUBE, ktorá je vystavená priamo v priestoroch výstavy.

Malých, ale aj veľkých nadšencov kozmonautiky určite zaujme interaktívna playzóna Cosmocamp, kde si môžu vyskúšať výcvik kozmonautov, či najnovšie 3D technológie.

Svetová výstava Cosmos Discovery – to je vesmírna misia pre celú rodinu s veľkou dávkou zábavy.
Viac informácií na www.cosmosdiscovery.sk
Foto: JVS Group