Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

V Bratislave dnes koncertuje Mario Biondi

Mario Biondi Foto: salekproduction

Bratislavský koncert Maria Biondiho sa dnes začne o 20.00 h.

Bratislava 25. novembra (TASR) - V bratislavskom Ateliéri Babylon bude dnes večer koncertovať v rámci cyklu City Sounds Mario Biondi. Talianska hviezda s hlboko zmyselným hlasom, ktorý pripomína svetových interpretov soulu a rythm & blues, predstaví aj slovenskému publiku svoj ostatný album Sun produkovaný v spolupráci s Jean-Paulom Maunickom, lídrom legendárnej anglickej jazzovej formácie Incognito. Soulman z Catanie spolu so svojou skupinou Italian Jazz Players, obohatenou o nových členov, odprezentuje okrem piesní z nového albumu aj svoje najväčšie hity.

Mario Biondi (pôvodným menom Mario Ranno, 1971) je synom sicílskeho speváka populárnych piesní a vnukom opernej speváčky. Už ako 12-ročný spieval v kostolných zboroch. Pracoval ako štúdiový spevák na projektoch iných umelcov a skúšal to aj v opere. Ovplyvňovala ho vášnivá hudba Jamesa Browna či Arethy Franklin, inšpirovali ho aj Al Jareau a John Benson. V roku 1988 predskakoval na talianskych koncertoch Raya Charlesa. Pokúšal sa preraziť v disco hudbe, ale podarilo sa mu to až so soulom a jazzom na jeho prvom albume Handful of Soul (2006), ktorý nahral s formáciou High Five Quintet. Priniesol na ňom aj pieseň This is what you are, ktorá ho dostala do povedomia širokého medzinárodného publika. Ďalšiu platňu nahrával s Duke Orchestra, spolupracoval so speváčkou Chaka Khan, Michaelom Boltonom, kapelou Incognito či Crusaders. Biondi má na svojom konte osem albumov, spolupracoval s veľkými orchestrami, ale aj s filmovými štúdiami Disney. Hráva v malých zostavách v intímnych jazzových kluboch i na veľkých pódiách. Jeho hlboký zachrípnutý hlas pripomína spevácke legendy ako Lou Rawls, Barry White či Luther Vandross.

Bratislavský koncert Maria Biondiho sa dnes začne o 20.00 h. Brány klubu sa otvoria pre návštevníkov už o 18.30 h a približne od 19.00 h ich zahrejú úvodným setom DJ Shakul a Jaslo (sax, fl). Cyklus koncertných vystúpení City Sounds prinesie aj vystúpenia Cassandry Wilson (11. 12.) a Gregory Portera (22. 4. 2015).

TASR informoval za organizátorov koncertu Matej Šálek.