Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Kultúra

V Bratislave sa uskutoční tradičné Svätomartinské trojdnie

Dóm sv. Martina Foto: TASR/Pavel Neubauer

Úvodná sv. omša sa uskutoční v Katedrále sv. Martina v piatok 11. novembra o 17.00 h.

Bratislava 10. novembra (TASR) - Bratislavská arcidiecéza pri príležitosti sviatku svojho patróna - svätého biskupa Martina z Tours, pripravila aj v tomto roku tradičné Svätomartinské trojdnie.

Úvodná sv. omša sa uskutoční v Katedrále sv. Martina v piatok 11. novembra o 17.00 h. Jej hlavným celebrantom bude bratislavský arcibiskup metropolita Mons. Stanislav Zvolenský a kazateľom Félix Ján Tkáč.

Svätej omši bude v piatok o 15.00 h predchádzať požehnanie mladého vína v Kaplnke sv. Ladislava v Primaciálnom paláci za účasti arcibiskupa Zvolenského.

Aj v sobotu 12. novembra bude o 17.00 h v Katedrále sv. Martina omša s hlavným celebrantom bratislavským arcibiskupom Stanislavom Zvolenským. Po nej sa cca o 18.00 h bude konať Svätomartinský lampiónový sprievod pre rodiny s deťmi z katedrály do Zichyho paláca.

Na omšiach v katedrále sa zúčastní aj pomocný bratislavský biskup Mons. Jozef Haľko.

V nedeľu 13. novembra sa v bratislavskej Katedrále sv. Martina o 10.30 h uskutoční slávnostná sv. omša s hlavným celebrantom a kazateľom arcibiskupom metropolitom Zvolenským.

Pri všetkých svätých omšiach v Bratislavskej arcidiecéze v nedeľu 13. novembra sa uskutoční Svätomartinská dobročinná zbierka. V tomto roku je výnos zo zbierky určený na podporu "domovov na polceste" slúžiacim na pomoc mladým ľuďom vychádzajúcim z detských domovov, ktorí nemajú kam ísť.

Program v bratislavskej katedrále uzavrie v nedeľu o 15.00 h koncert Katedrálneho zboru sv. Martina. Členmi tohto zboru sú skúsení zboroví speváci, študenti Konzervatória v Bratislave, ale i zdatní amatérski nadšenci zborového umenia. Na pôde Katedrály sv. Martina pôsobí zbor od októbra 2011. Jeho založením sa obnovila viac ako 600-ročná tradícia liturgického a zborového spevu a hudby v tejto katedrále.

Informácie poskytla Bratislavská arcidiecéza.