Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Kultúra

V Bratislavskom kraji otvoria desiatky výtvarníkov opäť svoje ateliéry

Na archívnej snímke ateliér Dany Polákovej počas Dňa otvorených ateliérov 2018. Foto: TASR - Michal Svítok

Ateliéry budú na danej adrese označené maliarskym stojanom s informačnou tabuľou a maliarskou paletou s číslom ateliéru.

Bratislava 22. septembra (TASR) - Nahliadnuť do umeleckých ateliérov v Bratislavskom kraji a vychutnať si momenty dotyku s krásou prináša v sobotu (23. 9.) Deň otvorených ateliérov. Svoje priestory sprístupní viac ako 50 výtvarníkov z 38 ateliérov a piatich dielní v Modre, Budmericiach, Šenkviciach, Viničnom, Pezinku, Limbachu, Svätom Jure, Bratislave, Rovinke, Stupave, Malackách, Kuchyni a Rohožníku.

"Deň otvorených ateliérov je jedinečnou príležitosťou pre milovníkov umenia, amatérskych tvorcov, ale aj zvedavcov spoznať svet, v ktorom amatérski i profesionálni výtvarníci tvoria, kde vdychujú, prostredníctvom svojho talentu a z hĺbky svojho ducha, krásu matérií," pozýva Ján Honza z Malokarpatského osvetového strediska v Modre, ktoré je organizátorom podujatia.

Priestor je tiež vytvorený na rozhovory s autormi, výmeny názorov či vzájomnú inšpiráciu. Chýbať nebudú ani viaceré výstavy, naplánovaných je ich 12.

Zoznam otvorených ateliérov je zverejnený na webovej stránke strediska www.moska.sk. Ateliéry budú na danej adrese označené maliarskym stojanom s informačnou tabuľou a maliarskou paletou s číslom ateliéru. Otvorené budú od 10.00 do 21.00 h.

Podujatie podporil Fond na podporu umenia.