Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Kultúra

V Danubiane častejšie obmieňajú výstavy, aby dali priestor viacerým

Ilustračná snímka Foto: TASR/Martin Baumann

V galérii chcú predstaviť čo najviac novej tvorby.


Bratislava 20. februára (TASR) - Meuleen Art Museum Danubiana od 16. februára vystavuje obrazy slovenskej výtvarníčky Kataríny Vavrovej. Využili na to priestor, ktorý je v časti budovy nad Dunajom nazývanej Aquamarin. Ako povedal pre TASR riaditeľ Danubiany Vincent Polakovič, v priestoroch galérie častejšie obmieňajú výstavy, lebo ich chcú poskytnúť čo najširšiemu spektru umelcov na prezentáciu ich novej tvorby.

„V Aquamarine by sme chceli častejšie obmieňať výstavy fotografií, grafiky a menších vecí. V „srdci“ Danubiany, ako nazývame sálu, kde vystavoval Sveťo Ilavský, teraz tam vystavuje Ivan Pavle, na jar chystáme výstavu sôch Michala Uhra, neskôr tam bude ateliér Miróa“, uviedol Polakovič a doplnil, že Danubiana nie je uzavretá len pre skupinu umelcov.

Slovenská výtvarná umelkyňa Katarína Vavrová tvorí v oblasti kombinovaných maliarskych techník na papieri a voľnej grafiky od začiatku deväťdesiatych rokov 20. storočia. Absolventka knižnej ilustrácie bratislavskej VŠVU sa v grafickej a maliarskej tvorbe orientuje na figurálnu kompozíciu. Prestížne ocenenia získala na viacerých svetovo uznávaných prehliadkach ex libris, grafiky a maľby. Jej diela pod názvom „Tak ďaleko“ budú v Danubiane v Čunove vystavené do 29. mája tohto roku.