Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Kultúra

V HBO pripravujú miniseriál o kampani Trumpa a Clintonovej

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Názov, herecké obsadenie a termín vysielania prvej časti miniseriálu zatiaľ nie sú známe.


New York 10. marca (TASR) - Televízny kanál HBO pripravuje sfilmovanie nedávnej kampane pred prezidentskými voľbami v Spojených štátoch. Názov, herecké obsadenie a termín vysielania prvej časti miniseriálu zatiaľ nie sú známe. Režisérom produkcie bude Jay Roach, ktorého slovenskí diváci môžu poznať vďaka viacerým komédiám ako napríklad Bruno, Foter je lotor, Jeho foter, to je lotor, Blbec na večeru či Pr(e)dvolebné sľuby.

Meno režiséra Jaya Roacha sa spája aj s dokumentárnou drámou Recount (Nové sčítanie hlasov) o škandále na Floride pri prezidentských voľbách 2000 a so snímkou spoločnosti HBO Game Change o zákulisí kampane pri prezidentských voľbách v roku 2008, ocenenou celkovo piatimi televíznymi cenami Emmy.

Predlohou nového ministeriálu bude podobne ako v prípade Game Change kniha dvojice novinárov Mark Halperin-John Heilemann o nečakanom víťazstve republikánskeho kandidáta Donalda Trumpa nad favorizovanou kandidátkou demokratov Hillary Clintonovou vo vlaňajších voľbách najvyššieho predstaviteľa USA.