Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Kultúra

V nedokončenom bratislavskom metre ukázala svoju Silu skupina H16

V nedokončenom bratislavskom metre ukázala svoju Silu skupina H16 Foto: SPOTS#11

Rap bol prapôvodne žánrom, ktorý vychádzal z ulíc, temných zákutí, často i z úplného podzemia. A uplynulý piatok sa v Bratislave do tohto, pre neho natoľko autentického miesta, opäť vrátil.

Bratislava 8. decembra (OTS) - Mohlo za to už jedenáste pokračovanie unikátnych akcií Spots, oslavujúce umenie na najbizarnejších miestach. Tentokrát išlo o prepojenie hudby s drsným, a pritom svojim spôsobom malebným prostredím v priestore nikdy nedokončeného metra v Petržalke. Práve tam totiž nájdete unikátny výskyt pouličných graffity, na jedinečnom 160 metrovom skvoste, ktorý pomáhal formovať slovenský hip-hop.

Podobne ako dnes, už legendárna formácia H16. Tento kolos má na svojom konte za viac ako 10 rokov existencie rad vypredaných tour, tri vydané albumy a teraz vysielajú do sveta horúcu novinku s názvom Sila.
V nedokončenom bratislavskom metre ukázala svoju Silu skupina H16
Foto: SPOTS#11

Jej predpremiéra sa konala práve v onom priestore, kde sa na samom konci nikdy nedokončenej zastávky Hálová uskutočnilo raritné prepojenie histórie i súčasného pouličného umenia a hudby, ktorá sa opäť vrátila tam, kde odštartovala – v podzemí. Toto bol skrátka návrat k drevným koreňom a história bola priam hmatateľná. A ten, kto prešiel cez turnikety na kontrolu cestovných lístkov rozhodne neľutoval!
V nedokončenom bratislavskom metre ukázala svoju Silu skupina H16
Foto: SPOTS#11

Na akcii, na ktorej sa rozhodne nešetrilo ani ľadovo namrazeným Jägermeisterom, nechýbala klasická divočina a neprestalo sa loviť až do konca. Super atmosféra skutočného undergroudu a naozaj silný koncert, či legálna zóna pre Rooftop Chrome Jam, kde umelci v priamom prenose predviedli svoju street art tvorbu, opäť vytvorili nezabudnuteľný zážitok.

Dámy a páni toto bola naozaj SILA! Checkuj, na aké ďalšie miesta vás Spots zavedie TU.

Ďakujeme všetkým, ktorí na akciu dorazili! Neprestávajte loviť a vidíme sa v budúcom roku!