Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Kultúra

V Pezinku uvidíte filmy, z ktorých budete naozaj PAFF

Foto: PAFF

Prinesie ich už 11. ročník Pezinského amatérskeho filmového festivalu PAFF 20. – 21. marca 2015.

Pezinok 26. februára (OTS) - Film označený slovo „amatérsky“ nemusí byť nutne aj zlý. Presvedčte sa o tom na vlastné oči a uši počas Pezinského amatérskeho filmové festivalu známeho pod skratkou PAFF. Už 11. ročník prinesie opäť ako každoročne filmy, ktoré dokážu divákov zaujať svojim vtipom a originalitou. Tieto filmy neuvidíte len tak niekde inde, neočakávajte ich v obrovských kinách alebo v televízii. Uvidíte ich na festivale PAFF a zažijete to, čo nikde inde. Tieto filmy sú nízkorozpočtové, nezávislé alebo študentské, no prinášajú niečo kreatívne a zaujímavé, čo inde neskúšajte ani hľadať.

Na festivale PAFF uvidíte výber nielen domácej pezinskej tvorby, ale aj filmov zo širšieho okolia, vrátane zahraničných filmov. Počas dvoch dní sa striedajú viaceré žánre od animovaných filmov cez tie s humorom až po experimentálne filmy. Pozrieť si môžete taktiež rôzne formáty od celovečerných cez krátkometrážne až po 5-sekundové filmy.

Po minuloročnom úspechu bude PAFF opäť trvať dva dni, a to piatok a sobotu 20. – 21. marca 2015. Jednu potešujúcu novinku však v porovnaní s minulým rokom organizátori pripravili. Festival sa presúva do veľkej kinosály, čo určite umocní zážitok z filmov a prinesie divákom väčší komfort. Bufet, stánky, výstavy a tuli zóna budú tento rok vo veľkej hale na prízemí KC Pezinok.

Všetko sa odpáli v piatok 20. marca 2015 o 19:00, kedy sa začína premietať pásmo filmov a večer uzavrie koncert pesničkárky Katarzie. Na festival PAFF sa môžete vrátiť v sobotu 21. marca 2015 o 15:00, kedy sa začína klasický filmový maratón.

Program spestrí prítomnosť viacerých hostí. Po úspešnej minuloročnej premiére dostane Peter Konečný priestor aj tento rok a opäť predstaví film z trochu inej perspektívy. Jeho prednáška sa bude niesť v znamení najväčších filmových chýb. Na poste moderátore celého festivalu sa predstaví čoraz známejší Pišta Vandal.

Viac informácií o festivale nájdete na našej stránke www.festivalpaff.sk