Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Kultúra

V Považskej Bystrici pribudnú knižné búdky na päť detských ihrisk

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Počet knižných búdok v meste sa môže podľa ešte zvýšiť.

Považská Bystrica 29. júna (TASR) – Na detských ihriskách v Považskej Bystrici pribudne päť knižných búdok. Vyrobiť ich nechá Združenie lokálpatriotov vďaka grantu Nadácie Poštovej banky prostredníctvom projektu Nápad pre tri generácie.

Ako TASR informovala Jana Veličová zo Združenia lokálpatriotov Považskej Bystrice knižné búdky vyrobia žiaci zo Strednej odbornej školy v Považskej Bystrici a dobrovoľníci ich pomaľujú rozprávkovými motívmi. Knižné búdky budú obsahovať knihy pre dospelých, časopisy pre mamičky a babičky a detské rozprávkové knihy.

"O dopĺňanie knižného fondu sa bude pravidelne starať Považská knižnica, Združenie lokálpatriotov a samotní občania mesta. Súčasťou krstu každej novej knižnej búdky bude kultúrny program a čítanie z vybranej knihy pracovníčkami knižnice a členmi združenia, bábkové divadlo a tvorivé dielne," priblížila Veličová s tým, že výška grantu od Nadácie Poštovej banky bola 1700 eur.

Počet knižných búdok v meste sa môže podľa nej ešte zvýšiť. O získaní ďalšieho finančného bonusu vo výške 500 eur za TOP projekt môže rozhodnúť hlasovaním verejnosť na webovej stránke www.pre3generacie.sk. "Hlasovanie sa končí 11. júla, ak by sme uspeli, pribudnú knižné búdky na ďalších dvoch detských ihriskách," doplnila Veličová.