Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

V Prešove, Levoči a Ružomberku úspešne odštartovali Gospeltalent Tour

Foto: Gospeltalent

Najúspešnejší v celoslovenskej súťaži Gospeltalent vyrazili s podporou skúsených interpretov na premiérové turné s názvom “Gospeltalent Rádio Lumen Tour 2016”.

Bratislava 7. októbra (OTS) - V Prešove, Levoči a Ružomberku ich privítali zaplnené sály, ktoré zažili galavečery hodnotného programu hudby, slova a duchovného povzbudenia. S galaprogramom navštívia ešte Považskú Bystricu a Trnavu, bonusom bude vystúpenie pre Slovákov v Bruseli.

Základom dvojhodinových večerov je nápaditá zmes vystúpení víťazných a finálových interpretov ostatných ročníkov Gospeltalentu (GT). Na východe a strede Slovenska sa predstavili Slávka Tkáčová, Katka Krajčoviechová (víťazky GT 2013), Lýdia Rišová (víťazka GT 2016), Stanislava Vassová a Kiko Balco (finalisti GT 2016). V Prešove a Levoči sa k nim pripojili finalisti GT 2016 v kategórii skupina – Not Us z Prešova, Vranova a okolia. Interpreti na pódiách predstavili svoje súťažné skladby i novinky vlastnej tvorby, s veľmi pozitívnym ohlasom sa okrem iného stretol mix gospelových hitov vytvorený špeciálne pre tour. Na prvom víkende turné chýbali víťazi GT 2016 – spevák Vlado Regás a kapela Way to go, ktorí sa nemohli zúčastniť z vážnych dôvodov.

Jednotlivé vystúpenia na seba dynamicky nadväzujú a vytvárajú jednotný galaprogram, ktorý púta pozornosť od začiatku do úplného záveru. Miesto v ňom majú aj rozhovory s účinkujúcimi, slová povzbudení, interpreti i pozvaní hostia otvárajú viacero tém a projekt Gospeltalent odhaľujú ako príbeh nádeje a spoločenstva. V prešovskom Divadle Alexandra Duchnoviča ako hostia vystúpili tvorivá skupina Poetica Musica, ktorú vedie autorka, hudobníčka, speváčka Zuzana Eperješiová a pesničkár, scénograf a publicista Peter Janků. Janků sa predstavil aj v ružomberskej Synagóge po boku speváka, hudobníka, skladateľa a producenta Martina Husovského. Levočské historické Metské divadlo privítalo speváčku, hudobníčku a skladateľku Dominiku Gurbaľovú a kapelu Felice. V jednotlivých mestách sa do života uvádza aj Výberový CD-album Gospeltalentu, ktorý vyjde v najbližších dňoch.

Foto: Gospeltalent

Turné smeruje do Bruselu, Považskej Bystrice a Trnavy


Gospeltalent Tour sa uprostred októbra presunie do Bruselu, kde interpreti vystúpia pre tam žijúcich Slovákov. Podujatie je organizované v spolupráci s europoslancom Miroslavom Mikolášikom, ktorý zastrešuje celé turné a od vzniku súťaže je organizačným garantom Gospeltalentu. V posledný októbrový víkend turné zavíta do Považskej Bystrice (29. októbra o 20:00) a Trnavy (30. októbra o 20:00), kde sa v Katolíckom dome, resp. v Synagóga Café Bare ako hostia predstavia kapela Kerygma, speváčka a skladateľka Janais (v Trnave), autorka a speváčka Mária Šibíková s kapelou či pesničkár Miro Jilo (v Považskej Bystrici).

Vstupenky sú v predaji aj online, počet je obmedzený


Vstupenky na galaprogramy Gospeltalent TOUR 2016 si možno zakúpiť v sieti Ticket Art, rýchlou možnosťou je online predaj. Cena je symbolických 6 eur, organizátori sa tak rozhodli, aby sa na turné mohol zúčastniť naozaj každý, vrátane študentov. Vstupenky na mieste budú k dispozícii iba v prípade posledných voľných kusov, ich cena bude 9 eur. Na základe skúseností z prvých troch miest organizátori odporúčajú zaobstarať si vstupenku čím skôr. Viac informácií o projekte Gospeltalent nájdete na www.gospeltalent.sk.