Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Kultúra

V Rožňave otvorili výtvarnú výstavu Kultúrneho spolku Spoločnosti MAMŰ

Na snímke Banícke múzeum v Rožňave, foto z archívu. Foto: TASR František Iván

Kultúrny spolok Spoločnosti MAMŰ pochádza z Budapešti a už niekoľko desaťročí je pravidelným účastníkom maďarského kultúrneho života.

Rožňava 17. marca (TASR) – V Baníckom múzeu v Rožňave začiatkom týždňa otvorili medzinárodnú kolektívnu výstavu Kultúrneho spolku Spoločnosti MAMŰ. Výtvarné diela maďarských autorov budú môcť návštevníci v galérii múzea obdivovať do 24. apríla. TASR o tom informoval manažér kultúry múzea Róbert Šimko.

"Sme veľmi radi, že v našej galérii máme opäť možnosť privítať výnimočných zahraničných autorov. Kolektívne výstavy sú zaujímavé svojou rôznorodosťou, a tak si každý návštevník určite príde na svoje," uviedla kurátorka fondu výtvarného umenia v múzeu Eva Lázárová.

Kultúrny spolok Spoločnosti MAMŰ pochádza z Budapešti a už niekoľko desaťročí je pravidelným účastníkom maďarského kultúrneho života. Združenie organizuje rôzne kultúrne podujatia a v hlavnom meste Maďarska prevádzkuje i Galériu MAMŰ. Spolok má vyše 200 členov, spoločne organizujú výstavy, hudobné a čitateľské večery či prezentácie umelcov.