Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Kultúra

VIDEO: Festival Bratislava v pohybe roztancuje svetoznámy súbor z USA

Ilustračné foto. Foto: Screenshot/Tablet.TV

Bratislava v pohybe je pravidelným kultúrnym podujatím medzinárodného významu, ktoré ponúka divákom diela špičkových súborov a umelcov z oblasti súčasného tanca z celého sveta.

Bratislava 20. septembra (TABLET.TV) - V rámci jubilejného dvadsiateho ročníka sa na festivale predstaví svetová tanečná špička Stephen Petronio Company.

Festival po tretí raz privíta belgický súbor Ultima Vez svetoznámeho Wima Vandekeybusa. Predstavenie Speak Low if You Speak Love... odtancujú na scéne Mestského divadla Pavla Országha Hviezdoslava 8. októbra o 19.00 h.

Jung In Lee (Skins), z Južnej Kórey, Yossi Berga a Oded Grafa (Come Jump with Me) z Izraela, Markétu Vacovskú a Lenku Dusilovú – Spitfire Company a Damúza (One Step Before the Fall) z Českej republiky uvidia diváci počas víkendových dní 15., 21. a 22. októbra vždy o 20.00 h.

Slovensko na festivale zastúpi Milan Tomášik, ktorý vystúpi s projektom Sólo 2016 15. októbra.

Po vystúpení Jung In Lee a Milana Tomášika bude festival pokračovať počas nasledujúceho víkendu 21. a 22. októbra súbormi Spitfire Company z Českej republiky a Yossi Berg & Oded Graf z Izraela.



Pri príležitosti dvadsiateho výročia festivalu bude počas celého októbra v priestoroch novej budovy Slovenského národného divadla inštalovaná výstava fotografií Ctibora Bachratého, ktorá zachytáva tanečné predstavenia z posledných ročníkov festivalu.

V rámci sprievodného festivalu sa budú môcť tiež študenti prihlásiť na workshop, Majstrovský kurz skupiny Stephena Petronia, ktorý sa uskutoční 1. októbra v priestoroch VŠMU.

Vstupenky na všetky predstavenia je možné kúpiť online priamo na stránke festivalu www.abp.sk v časti Vstupenky, alebo priamo v divadlách.