Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

VIDEO: Takto oslávila legenda Zagorová 70-ku s Božským Kájom

Na archívnej snímke speváčka Hana Zagorová. Foto: TASR - Bohdan Kopčák

Pre niekoľkonásobného Zlatého slávika to bol návrat na koncertné pódium po zdravotných peripetiách v uplynulom roku.

Praha 7. septembra (TASR) - Stále populárna česká speváčka Hana Zagorová oslávila v utorok večer v pražskej Lucerne životné jubileum, 70. narodeniny, a to spôsobom najvhodnejším - koncertom, na ktorý jej prišlo zablahoželať množstvo kolegov vrátane Karla Gotta. Pre tohto hosťa podujatia to bol vlastne návrat na koncertné pódium po zdravotných peripetiách v uplynulom roku.

Speváčke chýbal v dejisku len manžel Štefan Margita, ktorý je v zámorí a ktorý nedokázal zrušiť svoje záväzky v americkom Chicagu dohovorené už s niekoľkoročným predstihom. Hana Zagorová mu však krátko po koncerte zatelefonovala ako prvému a navyše sa už teší, že za dva týždne pocestuje za ním a spoločne oslávia jej jubileum.



Pre speváčku to však nie je podľa vlastných slov dôvod na rekapituláciu života, a to ani najmenej. "Nemám na to čas. Ani starnutie neriešim. Beriem to ako prirodzenú súčasť života. Všetci starneme. Snažím sa o seba samozrejme starať, ale cvičím málo, možno jem trochu lepšie a vhodnejšie ako v minulosti, ale milujem sladkosti, takže to je taký môj veľký hriech, ktorý si nedokážem odpustiť. Je to ťažké," cituje oslávenkyňu dnes internetový server iDNES.cz.

Karel Gott, ktorý pôvodne rátal s návratom na koncertnú scénu až v októbri, privítal Hanu Zagorovú "v exkluzívnom klube sedemdesiatnikov" a následne jej zaspieval svoje hity Jdi za štěstím a Má první láska se vdáva.



Hosťami jubilantky boli aj jej prvý manžel, herec, choreograf, režisér Vlastimil Harapes, dlhoročný kolega, spevák Stanislav Hložek, speváčka Monika Absolonová, herečka Hana Maciuchová, jej niekdajší kapelník, skladateľ a hudobník Karel Vágner a mnohí ďalší.