Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Kultúra

VIDEO: Vidiek s Pacora Triom hrali naplno len pre dve diváčky

Záber z videa zverejnenom na YouTube Foto: Youtube

K videu zverejnenom na YouTube sa vyjadril spevák skupiny Vidiek Janko Kuric.

Bratislava 31. augusta (Teraz.sk) - Na internete sa objavilo video, na ktorom skupina Vidiek spolu s Pacora Triom hrajú úplne naplno pred takmer prázdnym amfiteátrom. Okrem zvukára sú totiž v hľadisku len dve diváčky.

Spevák skupiny Vidiek Janko Kuric k tomu hovorí: „Keď je viacej účinkujúcich ako divákov, tak sa tomu v hudobníckom žargóne hovorí presilovka. Aj nám sa asi pred desiatimi rokmi prihodila presilovka v Chicagu, miestny promotér totiž úplne zabudol na propagáciu a prišli len tí, čo vo štvrtok bežne chodia na pivo do miestneho Sokola.“



V prípade už spomínaného videa však nejde o presilovku. Vidiek s Pacora Triom totiž krátko po obede využili priestory kapušanského amfiteátra a pred svojím spoločným večerným koncertom si tu natočili „youtubové“ video k čerstvému singlu Načo pôjdem domov. Singel avizuje nový album skupiny Vidiek „Vidiek s oblohou“, ktorý vyjde na začiatku októbra a okrem Pacora Tria na ňom ako „obloha“ účinkujú viacerí známi speváci a hudobníci ako Katka Knechtová, Pišta Vandal, František Černý z Čechomoru, Mišo Kaščák alebo Puding Pani Elvisovej.

Foto: Vidiek


Od polovice októbra sa Vidiek s Pacora Triom vydá na cesty a v dvojkoncertoch s fenomenálnym Čechomorom vystúpia v Košiciach, Banskej Bystrici, Trenčíne a Bratislave, turné zavŕšia koncertmi v Dubline, Londýne a Manchestri. Viac informácií na www.skupinavidiek.sk.