Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Kultúra

Viedeň sa pripravuje na Life Ball 2015 s hviezdnymi hosťami

Charlize Theron Foto: TASR

O lesk podujatia sa postarajú aj v tomto roku viaceré hviezdy a hviezdičky šoubiznisu, napríklad oscarová herečka Charlize Theron, speváčka Mary J. Blige, či modelka Carmen Electra.


Viedeň 28. apríla (TASR) - Charitatívny ples Life Ball, ktorého dejiskom bude Viedeň 16. mája, sľubuje byť aj v tomto roku jedným z vrcholných spoločenských podujatí v rakúskej metropole.

Už v predvečer plesu sa v priestoroch prvej rakúskej divadelnej scény - Burgtheatru - uskutoční Red Ribbon Celebration Concert, na ktorom by tentoraz mali vystúpiť Anna Netrebko, Placido Domingo, ako aj renomovaná herečka Hannelore Elsnerová.

V samotný deň plesu nebudú ani tentoraz chýbať akcie ako First Ladies Luncheon a AIDS Solidarity Gala. Na druhej z nich vydražia v Hofburgu ojedinelé predmety, napríklad aj róbu Conchity Wurst, vlaňajšej víťazky Eurovíznej pesničkovej súťaže, v ktorej pózovala pre fotografiu na plagáte plesu.

O lesk podujatia sa postarajú aj v tomto roku viaceré hviezdy a hviezdičky šoubiznisu, tak napríklad oscarová herečka Charlize Theron, speváčka Mary J. Blige, speváčka a moderátorka Kelly Osbourne, jej kolegyňa Paula Abdul, či modelka Carmen Electra, ktorá bude prezentovať modely francúzskeho návrhára Jeana Paula Gaultiera.

Samotný ples, vrátane exkluzívnych rozhovorov s hosťami podujatia, sprostredkuje v priamom prenose rakúska verejnoprávna televízia ORF.

Ocenenie Crystal of Hope Award dotované sumou 100.000 eur, ktoré udelia v tomto roku za mimoriadne projekty na pomoc v boji proti vírusu HIV, by si mal osobne prevziať princ Seeiso z afrického Lesotha, ktorý stál spoločne s britským princom Harrym pri zrode organizácie Sentebale podporujúcej programom Herd Boys vzdelávanie mladých pastierov v odľahlých častiach Lesotha.