Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Vivaldianno vezie novú krv - sólistky sú krásne ako modelky

Vivaldianno vezie novú krv - sólistky sú krásne ako modelky Foto: XL group a.s.

Koncert bude nielen (a hlavne) fantastickým hudobným, ale aj vizuálnym zážitkom, kde okrem úžasných projekcií budú sólistkami ženy krásne ako „zo žurnálu“.

Bratislava 24. novembra (OTS) - Už o pár dní Bratislavu čaká ďalší hudobný sviatok. 29. novembra zaznejú v Inchebe nádherné melódie barokového génia Antonia Vivaldiho v jedinečnom poňatí „otcov“ tohto multižánrového projektu Michala Dvořáka z kapely LUCIE a husľového virtuóza Jaroslava Svěceného.

Anna Mináriková
Foto: XL group a.s.
Na rozdiel od júnových koncertov nastala zmena v osobe sólového violončela a huslí, kde sa ako sólistky predstavia fantastické hudobníčky a v neposlednom rade aj krásne ženy violončelistka Tereza Kovalová a huslistka Anna Mlináriková. A treba povedať, že sú plnohodnotnou súčasťou a obrovským prínosom tohto unikátneho koncertu.

Anna Mináriková je veľmi úspešnou absolventkou odboru jazzové husle na bostonskej Berklee College of Music v USA, kde študovala. Talentové štipendium na Berklee College of Music získala na základe konkurzu a už po prvom semestri bola zaradená na dekanský zoznam najlepších študentov celej Berklee College of Music. Po návrate do Prahy s vynikajúcim prospechom dokončila Konzervatórium Jaroslava Ježka.

Počas svojej relatívne krátkej kariéry sa podieľala na desiatkach úspešných projektov, okrem iného napríklad na albumoch Anety Langerovej (Jsem), Michala Horáčka (Ohrožený druh, Tribute Michal Horáček), Marka Ztraceného (Ztrácíš), Tomáša Kluse (Hlavní uzávěr splínu), Cartonnage (I Am Not Your Computer), Hany Robinson (Brouk v hlavě) či na hudbe a albumoch k filmom Anglické jahody, Bobule, Valdéz - ráj velryb aj.

Terezie Kovalová
Foto: XL group a.s.
Druhou zo „ženského sólového dua“, ktoré veľmi dôrazne sekunduje tomu „mužskému“ Dvořák / Svěcený, je Terezie Kovalová - mladá talentovaná violoncellistka hrajúca v rade projektov naprieč hudobnými žánrami. Keď práve neúčinkuje v projekte Vivaldianno, vystupuje so svojou vlastnou, autorskou kapelou Calm Season, spolupracuje s ostravskou speváčkou a textárkou Vladivojnou La Chiou, v minulosti bola členkou indie-folkových Republic of Two, s ktorými získala cenu Anděl za objav roku 2010.

Všetky tieto skutočnosti nasvedčujú tomu, že koncert Vivaldianno bude nielen (a hlavne) fantastickým hudobným, ale aj vizuálnym zážitkom, kde okrem úžasných projekcií budú sólistkami ženy krásne ako „zo žurnálu“.

Vstupenky na www.xl.sk