Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Kultúra

VONDRÁČKOVÁ pre TABLET.TV: Dajte si pohár vína a vychutnajte si ma

Česká speváčka Helena Vondráčková. Foto: TASR

Pri príležitosti svojich 70. narodenín pripravila takmer trojhodinovú show, na ktorej vystúpilo viacero hostí.

Atmosféra na koncerte bola úžasná. Takto opísala svoje pocity bezprostredne po vystúpení na bratislavskom zimnom štadióne kráľovná česko-slovenskej hudobnej scény Helena Vondráčková. Pri príležitosti svojich 70. narodenín pripravila takmer trojhodinovú show, na ktorej vystúpilo viacero hostí. Medzi nimi aj český slávik Karel Gott. Na koncert obohatený aj o svetelnú show prišlo takmer 10.000 ľudí.

„Spievalo sa mi veľmi dobre, užívala som si to. Ľudia, videla som, že spolupracujú, že ich to baví. Spievali so mnou, napokon aj tancovali a dostalo sa mi aj standing ovation. Hostia boli takisto veľmi milí a fajn,“ uviedla pre TABLET.TV Vondráčková.



Jej pozvanie na narodeninový koncert prijali Sisa Sklovská, Milan Lasica, Vašo Patejdl, skupina Fragile a ďalší. Po desiatich rokoch videli diváci na jednom pódiu Helenu Vondráčkovú a po jej boku Karla Gotta.

„Koncertovanie je mojou láskou, aj keď som oslávila krásne jubileum, oslavujem ho prácou. Neobťažuje ma to, neunavuje, naopak, nabíja ma to a každý úspech, ktorý príde, je pre mňa ďalšou adrenalínovou injekciou. Veľmi sa teším, že sa podaril takýto krásny koncert,“ dodala.

Helena Vondráčková zaspievala v Bratislave takmer tridsať skladieb. Medzi nimi viaceré hity, ktorými sa preslávila. Nechýbali Dlouhá noc alebo Sladké mámení. „Sú to melodické piesne, niektoré sú spojené alebo s nejakým príbehom, alebo filmom, alebo muzikálom, takže to ešte viac umocňuje ten vnem publika. Sú to skladby, ktoré sa skrátka vydarili,“ odpovedala hviezda večera na otázku, čo treba hľadať za úspechom jej hitov.

Od prvého hitu, ktorý naštartoval jej spevácku kariéru, skladba Červená řeka, uplynulo 52 rokov. Počas svojej kariéry naspievala viac ako 1500 skladieb, vydala celkom 62 sólových albumov pre český trh a 18 pre zahraničie. Vondráčkovej spevu tlieskali diváci na piatich kontinentoch a koncertovať stále neprestáva. „Dajte si pohár vína, zapáľte sviečku a vychutnajte si ma,“ uviedla na záver v súvislosti s jej najnovším hudobným albumom Dávno vím sví, ktorý fanúšikom predstavila v tomto roku.