Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

Hudobná a tanečná fakulta VŠMU pripravila koncert francúzskej hudby

Ilustračné foto. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Talentovaní študenti katedry predvedú to najlepšie z francúzskej tvorby pre dva klavíry od svetoznámych skladateľov, akými sú Debussy, Ravel, Saint-Saëns a ďalší.

Bratislava 21. februára (TASR) - Hudobná a tanečná fakulta VŠMU pripravila na stredu 22. februára v Koncertnej sieni Dvorana v Bratislave ďalší originálny koncertný projekt Katedry klávesových nástrojov a cirkevnej hudby pod názvom Pour les pianos.

Talentovaní študenti katedry predvedú to najlepšie z francúzskej tvorby pre dva klavíry od svetoznámych skladateľov, akými sú Claude Debussy, Maurice Ravel, Camille Saint-Saëns, Darius Milhaud, Germaine Tailleferre, Francis Poulenc a Cécile Chaminade, ktorých tvorba je základom nielen domáceho, ale aj svetového repertoáru pre dva klavíry.

Účinkujú študenti Samuel Beznák, Monika Csibová, Tamás Fekete, Peter Nágel, Tamás Oláh, Jozef Remenár, Kristína Smetanová a Zuzana Vontorčíková.

Projekty Katedry klávesových nástrojov a cirkevnej hudby HTF VŠMU sa stali už dobrou tradíciou koncertnej sezóny tejto fakulty. Pour les pianos nadväzuje na mimoriadne úspešný projekt Four Hands for Rachmaninov (2016), ale aj na staršie projekty ako Piesňové soirée Dvořák – Schumann (2015) alebo 24 prelúdií Skrjabin – Šostakovič (2014).

TASR informoval Vladimír Sirota, vedúci Kancelárie umeleckej produkcie Hudobnej a tanečnej fakulty VŠMU v Bratislave.