Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Kultúra

Na klasickej vinylovej platni vychádza Čas růží s piesňami Karla Gotta

Český spevák Karel Gott, archívne foto. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Obsahuje celkom 31 skladieb z rokov 1965 až 2000. Tvoria významný prehľad spevákovho, dnes už nesmrteľného repertoára.

Bratislava 6. marca (TASR) – Dvojalbum Čas růží s piesňami Karla Gotta, ktoré inšpirovali rovnomenný muzikál, príde na pulty obchodov s hudobnými nosičmi 10. marca. Obsahuje celkom 31 skladieb z rokov 1965 až 2000. Tvoria významný prehľad spevákovho, dnes už nesmrteľného repertoára.

Vo výbere piesní sú Když jsem já byl tenkrát kluk, Nestarej se, kamaráde, Přijela pouť, Láska bláznivá, Čas růží, Nápoj lásky č. 10, Odnauč se říkat ne, Náruč růží, Svět má ty chvíle rád, Zvonky štěstí, Dívka toulavá, Korunou si hodím, Trezor, Včelka Mája, Je jaká je, Dívkám, Bum, bum, bum, Cesta rájem, Stokrát chválím čas, Když muž se ženou snídá, Krev toulavá, To musím zvládnout sám, Má první láska se dnes vdává, A průvod šel dál, Jdi za štěstím, Lady Carneval, Pláč, Dívka z obrazu, Hrátky s láskou, C'est la vie a Být stále mlád. Kompilácia vychádza aj na klasickej vinylovej LP platni.

Muzikál Čas růží je príbehom starého obrazu, ktorý v sebe skrýva osud jednej veľkej celoživotnej lásky. Hity Karla Gotta ožívajú v muzikálových aranžmánoch a v speváckom podaní hercov a spevákov, ktorí k nim pristupujú moderne a zároveň s rešpektom, aký si zaslúži.



V réžii Petra Novotného v príbehu z pera Sagvana Tofiho účinkujú v hlavných rolách Josef Vojtek, Petr Dopita, Jan Kopečný, Roman Tomeš, Eva Burešová, Markéta Procházková, Veronika Vyoralová, Adéla Gondíková, Iva Jirešová, Jiří Langmajer, Sagvan Tofi, Ladislav Korbel, Martin Písařík, Jaromír Nosek, Petr Ryšavý a ďalší umelci.

Pražská premiéra muzikálu sa uskutoční 16. marca. K zostave piesní v muzikáli sa vyjadril aj samotný Karel Gott. "Vedel by som si v ňom predstaviť ešte ďalšie skladby. Keď som ale videl predstavenie v jednom nepretržitom celku, bez zastavovania, tak som nadobudol pocit, že tam všetko podstatné je a nič nechýba. To je, samozrejme, otázka osobného názoru. Súčasne som si uvedomil, že sme urobili množstvo dobrých vecí. Hudobne aj textovo," uviedol maestro.

Čas růží je na programe od 16. marca v Hudobnom divadle Karlín. Vstupenky sú v predaji v divadle, v sieti TicketArt, vo všetkých pobočkách Čedoku a u tradičných predajcov. Muzikál príde aj do Bratislavy 24. novembra, predstavenie bude na Zimnom Štadióne Ondreja Nepelu.

TASR informovala Adriana Čahojová, marketingová a promo manažérka vydavateľstva Supraphon pre Slovenskú republiku.