Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Kultúra

TEST: Vyhrajte dva lístky na bratislavský festival etno a world music

Campana Foto: J. Vlčková

Čitateľom Teraz.sk ponúkame možnosť vyhrať dva vstupy na Festival perkusií a world music. Hviezdy tohto žánru vystúpia tento víkend v Bratislave.ZAUJÍMAVOSŤ: Príde aj Michal Kaščák s ľudovou skupinou.

Bratislava 6. októbra (Teraz.sk) - V piatok 9. októbra sa začne originálna dvojdňová prehliadka world music a perkusií. V Dome kultúry Ružinov sa predstavia špičkové skupiny, ktoré patria k najsledovanejším v tomto žánri. V koncertnom programe vystúpia projekty z Talianska, Maďarska, Poľska a Slovenska.

Jednou z možností, ako zažiť túto zaujímavú akciu, je aj SÚŤAŽ, ktorú ponúkame čitateľom portálu Teraz.sk. Do testovacieho dotazníka uveďte kontaktný mail a odpovedajte na tri súťažné otázky. Vyžrebovaného výhercu dvoch vstupov na festival oslovíme mailom. TU JE DOTAZNÍK:





Súťaž bola ukončená, ďakujeme, ak ste sa zúčastnili.

Čo sa dá vidieť a počuť na festivale?


V hlavnom programe festivalu sa predstaví obľúbená slovenská skupina Banda, ktorá tento rok dosiahla mimoriadny ohlas na festivale Crossroads Ostrava a so skladbou Nádeja obsadila v globálnom rebríčku Ethnocloud prvé miesto.

Ďalšími účinkujúcimi budú všestranná Markéta Mazourová -„prvá dáma perkusií v Čechách“, speváčka Szilvia Bognár, popredná interpretka z Maďarska a poľskú scénu zastúpi skupina s množstvom perkusií a hudbou v štýle ethnofusion.

Bognar Szilvi
Foto: J. Vlčková


Vrcholom festivalu bude vystúpenie talianskej skupiny Officina Zoe, ktorá je momentálne na 6. mieste európskeho rebríčka world music WMCE s aktuálnym albumom Mamma sirena sú jednou z najstarších kapiel tradície pizzica taranta, ktorý prežíva v súčasnosti vo svete veľký ohlas.

Officina Zoe
Foto: J.Vlčková


Festival už tradične ponúkne bohatý program, kde si okrem koncertov môžu diváci užiť mnohé sprievodné akcie ako tanečné a bubenícke dielne, hudobný jarmok a ďalšie. Akcia je obľúbená aj medzi deťmi, každý rok ponúka možnosť skúsiť si bubnovanie a muzicírovanie aj pre najmenšie deti pod vedením lektorov. Aj v sobotu 10, októbra sa bude konať v DK Ružinov zdarma.

Nebudú chýbať špeciálni hostia ako bubenícky ansámbel Tortola Drums nepočujúcich detí zo SŠI Hrdličkova, skupina Capre, bubnová show Campana Batucada , skupina Acoustic Gangsters, Dúhové eminencie a súrodenci Martina a František Ďuďovci, ktorí sú známi z účinkovania na festivale Pohoda (2007) a Crossroads Krakow (2015.

logo
Foto: J. Vlčková


S festivalom Pohoda bude spojené aj jedno prekvapenie- ľudová skupina Hore Belú voda beží, pod vedením Michala Kaščáka, ktorý príde podporiť Festival a platformu World Music from Slovakia.

V rámci hudobného jarmoku budú pripravené predajné stánky hudobných nástrojov a stánky v spolupráci s Projektom Život. Tento rok sa budú môcť návštevníci zapojiť do zbierok pre utečencov a ľudí v núdzi.

Informácie pre Teraz.sk poskytla Jarmila Vlčková.

Cigánske tance - Zora Moncolová
Foto: J. Vlčková