Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Kultúra

Výstava Titanic sa v týchto dňoch začala stavať

Foto: JVS GROUP

Bratislavská Incheba Expo otvorí svoje brány prvým návštevníkom už o 3 týždne – 12. augusta 2015.

Bratislava 24. júla (OTS) - Produkcia JVS Group začala so stavebnými prácami vo výstavných priestoroch bratislavskej Incheby. Viac ako 2500m2 mení deň čo deň svoj vzhľad a dostáva svoju novú podobu.

12. augusta 2015 v popoludňajších hodinách sa výstava Titanic predstaví na Slovensku po prvýkrát.

Príbeh Titanicu sa rozprával a prerozprával, ale nikdy tak dojímavo a zanietene ako ho predstavujú artefakty prezentované na tejto výstave. S rešpektom boli obnovené a starostlivo uchované. Tieto predmety, viac než slová alebo obrazy, rozprávajú príbeh o lodi Titanic a jej 2221 cestujúcich a členov posádky, ktorých života sa navždy zmenili.

Na veľkolepej výstave sa návštevníci zoznámia nielen s osudmi legendárneho Titanicu a jeho pasažierov, ale taktiež s búrlivým obdobím technických objavov a spoločensko-politickou situáciou na začiatku 20. storočia.
Každý návštevník pri vstupe na výstavu obdrží „boarding pass - palubnú vstupenku“. Vďaka tejto vstupenke s konkrétnym menom reálneho človeka, ktorý na Titanicu v dobe jeho katastrofy bol, prežijete celú prehliadku výstavy tak, ako konkrétny cestujúci na palube Titanicu. Uvidíte stovky originálnych artefaktov, ktoré boli vylovené zo slávneho vraku na dne oceánu. Medzi exponátmi sú časti vybavenia lode, kusy nábytku, porcelán a osobné predmety cestujúcich (šperky, kabelky a rôzne časti oblečenia). Vďaka dokonalej rekonštrukcii kajút, strojovne alebo jedálne budú všetci návštevníci súčasťou skutočnej atmosféry prepychu aj biedy na začiatku 20. storočia. Zažijú nádheru dobových interiérov, či hluk strojovní a následnú úzkosť pred naozajstným a reálnym nešťastím.

Vstupenky na výstavu sa predávajú na presne určený dátum a čas. Návštevníci, ktorí si zakúpia vstupenku v predpredaji sa tak vyhnú dlhému čakaniu v radách. Organizovaným skupinám – napr.školám, zabezpečíme presný termín rezervácie návštevy na výstave a predovšetkým zvýhodnené vstupné, vrátane vstupu pre pedagogický sprievod zdarma.

Predpredaj vstupeniek v sieti Ticketportal alebo na www.ticketportal.sk

Otváracie hodiny na výstave:
Pondelok – Nedeľa 9:00 –19:00 hod.
Otvorenie výstavy: 12. augusta 2015
Viac informácií o výstave na www.vystavatitanic.sk