Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Výstava TUTANCHAMON - Jeho hrobka a poklady opäť predĺžená

Na snímke posmrtná maska egyptského faraóna Tutanchamona. Foto: TASR/Martin Baumann

Výstava Tutanchamon-Jeho hrobka a poklady doposiaľ očarila nádhernými exponátmi takmer stotisíc návštevníkov nielen z Bratislavy, ale aj z celého Slovenska.

Bratislava 26. novembra (OTS) - Svoje brány bude ešte otvárať zvedavým návštevníkom v bratislavskej Inchebe každý deň až do 17. januára 2015, kedy sa jej brány uzatvoria.

Vidím úžasné veci“ vykríkol Howard Carter, keď v roku 1922 po prvýkrát nahliadol do Tutanchamonovej hrobky.

A presne rovnaké veci majú ešte možnosť vidieť všetci priaznivci egyptskej kultúry, ktorý výstavu doposiaľ nenavštívili.

Výstava Tutanchamon - Jeho hrobka a poklady je zostavená identicky tak, ako bola pred takmer 100 rokmi hrobka objavená a otvorená. Všetky posvätné predmety, sošky, šperky aj sarkofágy ležia na rovnakých miestach, ako boli kedysi nájdené. Návštevníci môžu vidieť viac ako 1000 nádherných predmetov vrátane svetoznámej zlatej posmrtnej masky Tutanchamona a jeho ohromného pozláteného sarkofágu.

Všetky exponáty sú vyrobené tradičným spôsobom s využitím remeselníckych tradícií starých tisíce rokov a to pod prísnym dohľadom svetových egyptológov. Vďaka tomu, že ide o dokonalé repliky, môžu byť všetky predmety z faraónovej hrobky zhromaždené na jednom mieste, čím vytvárajú fascinujúci obraz o dávnej vyspelej civilizácii.

Výstava Tutanchamon - Jeho hrobka a poklady je vhodná nielen pre dospelých obdivovateľov starobylých kultúr, ale aj staršie deti, milujúce nové a nevšedné zážitky a dobrodružstvo. Vďaka unikátnemu spôsobu expozície a audioguidu (zvukovým slúchadlám), ktorý je k dispozícii zdarma, sú všetci návštevníci doslova vtiahnutí do objaviteľského príbehu Howarda Cartera, ktorý im detailne a súčasne zábavne opíše všetky exponáty. Výstava tak svojich návštevníkov doslova prenesie tisíc rokov v čase.

Návšteva výstavy Tutanchamon - Jeho hrobka a poklady je skvelý tip na rodinný výlet počas voľných dní, či vianočných prázdnin.

Nechajte sa očariť krásou starovekého Egypta aj vy!

Predpredaj vstupeniek v sieti:
Ticketportal a Eventim

Termín výstavy:
15. 8. 2014 – 17. 1. 2015
Incheba EXPO Bratislava, Slovensko


Viac informácií o výstave na www.tut-vystava.sk
Usporiadateľ: JVSGROUP