Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Kultúra

Výstava Výtvarná Prievidza opäť predstavuje diela výtvarníkov mesta

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Súčasťou výstavy je už tradične i inšpirácia výtvarnou históriou mesta, uviedla referentka propagácie Kultúrneho a spoločenského strediska v Prievidzi Nina Pekárová.

Prievidza 12. decembra (TASR) - Kolektívna výstava výtvarníkov mesta Prievidza už po tretíkrát symbolicky uzatvára celoročnú výstavnú činnosť Galérie Imricha Vysočana v Prievidzi. Diela umelcov v rámci expozície Výtvarná Prievidza si tam návštevníci môžu pozrieť do 31. januára 2024. TASR o tom informovala referentka propagácie Kultúrneho a spoločenského strediska v Prievidzi Nina Pekárová.

"Galéria v súlade so svojou koncepciou prináša širšie spektrum tvorby výtvarníkov mesta - od realistického stvárnenia námetov po originálne výtvarné vízie, v ktorých sa konfrontujú so súčasnými trendmi moderného umenia," skonštatovala Pekárová.

Predovšetkým však jednotlivé kolekcie artefaktov predstavujú podľa nej aktuálny autorský program každého výtvarníka, pričom spoločná platforma kolektívnej výstavy nie je prekážkou pre odlišné, subjektívne diferencované výtvarné prístupy.

"Súčasťou výstavy je už tradične i inšpirácia výtvarnou históriou mesta. V tomto ročníku do jej mozaiky pribudne in memoriam nesporne originálna osobnosť akademickej maliarky Jany Meliškovej-Kay. Organizátori ju predstavia ako osobitnou kolekciou diel, tak i dokumentom o jej živote a tvorbe," dodala Pekárová.

Realizáciu projektu podporilo mesto Prievidza dotáciou vo výške 1500 eur.