Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Cestovateľský festival v Košiciach ponúkne päť prezentácií

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP Photo

Tradičným vyvrcholením festivalu je trojdňové podujatie s 37 prezentáciami z celého sveta, ktoré sa uskutoční 9. až 11. novembra v Bratislave.

Košice 22. októbra (TASR) – Cestovateľský festival Cestou necestou počas dvoch dní ponúkne v Košiciach päť prezentácií z Grónska, Bhutánu, Himalájí, Malajzie a Indonézie. Ako pre TASR uviedol jeho zakladateľ a predseda predstavenstva OZ Cestou necestou Michal Knitl, cieľom je inšpirovať ľudí k cestovaniu.

Jeseň s festivalom v 16 mestách na Slovensku sa začala 9. októbra v Nitre a skončí sa 27. novembra v Pezinku. "Prezentácie majú bežní ľudia i keď ich zážitky sú často ako z iného sveta," povedal Knitl s tým, že hovoriť bude o svojich zážitkoch z poslednej expedície do základného tábora K2. V Košiciach sa počas dvoch dní predstavia aj Mária Gyoriová, Paula a Jany Pastirčákovci a Micha Mydlová.

"Cestovateľskými festivalmi a prezentáciami inšpirujeme ľudí k cestovaniu na všetky svetové strany a spoznávaniu nepoznaného. Od založenia sme usporiadali viac ako 200 podujatí s vyše 1300 cestovateľskými prezentáciami a filmami pre viac ako 33.000 návštevníkov. Prvý festival bol v marci 2013. Keďže je o podujatia záujem, robíme ich častejšie. Minulé roky sme zorganizovali 60 podujatí ročne v 16 mestách Slovenska," uviedol.

Tradičným vyvrcholením festivalu je trojdňové podujatie s 37 prezentáciami z celého sveta, ktoré sa uskutoční 9. až 11. novembra v Bratislave. "Po prvý raz budeme hostiť aj zahraničných cestovateľov z Fínska, Uzbekistanu, Maďarska či festival Ozvěny z Ostravy," dodal.

Dvojdňový festival sa začal v pondelok večer v Tabačke Kulturfabrik.