Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Zažite s MiraMundo monzún tropickej world music

Kozmopolitná kapela MiraMundo. Foto: Jarmila Vlčková

Vokálne harmónie a vlastné príbehy pozvú poslucháča na magickú cestu - od latinskoamerického Rio de Janeira až po Balkán.

Bratislava 15. júla (teraz.sk) - Kapela mladého brazílskeho skladateľa Luiza Murá sa po roku opäť vracia do Bratislavy. V utorok 19. júla o 20:00 bude v Kafé Scherz rezonovať mix štýlov ako reggae či španielska buleria, ktoré sú typické pre kozmopolitnú Barcelonu.

Vokálne harmónie a vlastné príbehy pozvú poslucháča na magickú cestu - od latinskoamerického Rio de Janeira až po Balkán. V hudbe pocítite nielen horúce stredomorské prvky, ale aj vplyv migrantov z celého sveta. Sviežu world music tvorí kolektív profesionálnych umelcov - okrem brazílskeho hudobníka aj katalánska speváčka, taliansky huslista a mexický hráč na basgitaru.



Luiz Murá vydal doteraz tri albumy, z nich najznámejší v roku 2012 so švédskou kapelou Unit výrazného gitaristu Niclasa Höglinda v Pama Records. Kapela sa v rámci európskeho turné zastaví okrem Bratislavy, 15. júla v Trenčíne a 16. júla v Žiline.