Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Kultúra

Žbirka ponúkne fanúšikom koncerty, novú knihu a naj hity na vinyle

Miro Žbirka, Marika Gombitová. Foto: archív Mira Žbirku

Na štyroch exkluzívnych koncertoch na veľkom pódiu so scénou, ktorá bude pripomínať atmosféru štúdia Abbey Road, si po rokoch Miro Žbirka opäť zaspieva na jednom pódiu s Marikou Gombitovou.

Bratislava 27. augusta (TASR) – Miro Žbirka necelý mesiac pred začiatkom veľkého česko-slovenského turné Road To Abbey Road finišuje s prípravou na veľké koncerty v roku 2016. Po intenzívnom skúšaní s medzinárodnou kapelou, ktorú tvoria Honza Horáček, Honza Ponocný, Karel Heřman, Aleš Zenkl, producent zo štúdia Abbey Road Rob Cass, gitarista Pearse MacIntyre, hviezdny bubeník Blair Cunningham a legendárny spolupracovník skupiny Cream Pete Brown, textár albumu Miro, stihol počas augusta aj skúšky so špeciálnym hosťom Marikou Gombitovou.

"S Marikou už máme repertoár definitívne potvrdený. Minulý týždeň sme spolu intenzívne skúšali a mám z toho skutočne veľkú radosť. Som veľmi rád, že nám to vyšlo aj časovo a Marika môže zaspievať na všetkých mojich koncertoch. Na oplátku budem ja v októbri, spolu s ďalšími, hosťom na jej veľkom narodeninovom koncerte, ktorý práve pre Road To Abbey Road 2016 posunula," povedal o koncertnej spolupráci s Gombitovou Žbirka.

Začiatkom septembra (9.9.) na žiadosť mnohých fanúšikov vydáva Universal Music limitovanú edíciu LP (500 kusov) najväčších hitov 22x2 Best of na dvoch vinyloch. Objaví sa aj nová kniha od hudobného publicistu Honzu Vedrala Miro Žbirka zblízka.

Bratislavský koncert (20.9.) je už niekoľko mesiacov vypredaný. Na koncert v Košiciach (22.9.) sa vstupenky rýchlo míňajú. Do predaja sa pridali vstupenky na miesta na tribúnach v sieti Ticketportal.

Na štyroch exkluzívnych koncertoch (16.9. Praha, 18.9. Ostrava, 20.9. Bratislava a 22.9. Košice) na veľkom pódiu so scénou, ktorá bude pripomínať  atmosféru štúdia Abbey Road, si po rokoch Miro Žbirka opäť zaspieva na jednom pódiu s Marikou Gombitovou. Program sa v októbri (29.10.) presunie do Londýna, kde sa symbolicky turné Road To Abbey Road uzavrie.

TASR informoval PR manažér Rado Mešša.