Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Vo Zvolenskej Slatine začína festival GUČA umenia

Ilustračná foto Foto: TASR

Otvorí ho jazzový koncert Valér Miko Tria v sále bývalého kina Pokrok.

Zvolenská Slatina 28. júla (TASR) - Mladý festival súčasného umenia s názvom GUČA umenia štartuje dnes večer vo Zvolenskej Slatine v okrese Zvolen svoj štvrtý ročník. Otvorí ho jazzový koncert Valér Miko Tria v sále bývalého kina Pokrok.

Počas štyroch dní je na hlavnom pódiu pripravených 13 koncertov, päť divadelných predstavení a nebude chýbať ani množstvo prednášok, obľúbených cestopisov a filmových predstavení.

"Novinkou tohto roku je aj festivalové trhovisko, na ktorom sa budú môcť návštevníci občerstviť v stánku s nealkoholickými nápojmi, alebo si posedieť v štýlovej záhradnej čajovni. Nebudú chýbať ani stánky remeselníkov a mladých slovenských dizajnérov," uviedol pre TASR jeden z organizátorov Martin Cerovský.

Po koncerte Valér Miko Tria so začiatkom o 17.30 h sa predstaví speváčka Zuzana Mikulcová a kapela ZVA 12-28 BAND.

Piatkový program bude jemne prírodne ladený, vďaka pesničkárovi Jankovi Svetlanovi Majerčíkovi a prešovskej N3O Akustike. Večer ukončí koncert kapely Puding Pani Elvisovej, ktorá je známa aj z celoslovenských festivaloch ako Pohoda alebo Grape. Ešte pred tým zahrá skupina Got Blue Balls.

Sobotný program už o tretej poobede otvorí improvizačné divadlo: 3T - Tri Tvorivé Tvory. Návštevníci uvidia koncert kapely Čisté Tvary, v ktorej hrá aj Oskar Rózsa a skupiny Walter Schnitzelsson a Bad Karma Boy. Nedeľný program bude opäť patriť deťom. Žilinské divadlo Kapor na scéne odohrá zábavnú rozprávku Zlatovláska a Braňo Jobus príde prečítať svoje príbehy o Muflónovi Ancijášovi. "Príde aj šermiarska skupina Budzogáň s rozprávkou Budzogáň z vreca von. Festival uzatvorí vystúpenie ZUŠ Hriňová s rozprávkou pre staršie deti aj dospelých Ľudoloď," doplnil Cerovský.

Festival organizujú mladí ľudia z o.z. Slovenský skauting, 21. zbor Korčín Zvolenská Slatina.