Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

VIDEO: Zverejnili prvú posmrtnú pieseň od Princea

Americký poprockový spevák Prince Foto: TASR/AP

Prince po sebe zanechal rozsiahly archív nezverejnených nahrávok.

Los Angeles 23. novembra (TASR) - Správcovia pozostalosti amerického speváka Princea zverejnili v utorok prvú novú skladbu od jeho aprílového úmrtia následkom náhodného predávkovania sa liekmi. Oznámila to dnes agentúra AP.

Ide o skladbu s názvom "Moonbeam Levels", pôvodne nahratú počas prípravy jeho piateho štúdiového albumu "1999" z roku 1982. Skladba sa nachádza na kompilácii "4Ever", ktorú vydala spoločnosť Warner. Album vyjde celosvetovo v piatok.

Na platni sa nachádza 40 Princeových hitov, ktoré vydal počas obdobia, keď mal kontrakt so zmieneným labelom vrátane "Little Red Corvette", "When Doves Cry", "Raspberry Beret", "My Name Is Prince" alebo "Diamonds and Pearls".



Warner tiež plánuje reedíciu Princeovho soundtracku "Purple Rain" z roku 1984, a to na začiatok nadchádzajúceho roku. Spevák opätovné vydanie tohto albumu odobril ešte pred svojou smrťou. Album v nedeľu získal cenu American Music Award.

Prince po sebe zanechal rozsiahly archív nezverejnených nahrávok. Jeho dedičia rokujú s nahrávacími spoločnosťami o právach na ich zverejnenie. V októbri bolo verejnosti sprístupnené jeho nahrávacie štúdio Paisley Park pri Minneapolise.