Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Kultúra

Zvolenský týždeň česko-slovenskej vzájomnosti prinesie viac podujatí

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Nad Týždňom česko-slovenskej vzájomnosti prevzal záštitu veľvyslanec Českej republiky na Slovensku Tomáš Tuhý.

Zvolen 27. októbra (TASR) – Vo Zvolene sa v dňoch 31. októbra až 4. novembra uskutoční už 17. ročník Týždňa česko-slovenskej vzájomnosti. Podujatie aj tento raz prinesie do mesta pod Pustým hradom predstavenie literatúry z oboch strán hraníc, výstavy a divadelné predstavenia.

Ako informuje tamojšia Krajská knižnica Ľudovíta Štúra (KKĽŠ), ktorá je spolu so združením Bona Fide Praha a Českým spolkom Zvolen hlavným organizátorom podujatia, práve knihy, divadlo, výtvarné umenie a záujmová tvorba prinášajú kultúrne vyžitie a umelecké zážitky, ktorými sa formuje etická a spoločenská výchova, rozhľad i rozvoj osobnosti. "Podujatie je zamerané na všetky vekové kategórie, veľmi pozitívny je vplyv na deti, lebo práve tie sú najviac otvorené novým kultúrnym hodnotám," pripomína.

Podujatie sa začína v pondelok (31. 10.) v KKĽŠ výstavou českých kníh pre deti spojenou s tvorivými dielňami a besedami o príbuznosti českého a slovenského jazyka. Končí sa v piatok (4. 11.) prednáškou Eleny Matiskovej s názvom Jan Koutný a Ján Bezrouk v športovom dianí Zvolena.

Nad Týždňom česko-slovenskej vzájomnosti prevzal záštitu veľvyslanec Českej republiky na Slovensku Tomáš Tuhý.