Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Magazín

3 tipy, ako získať ideálnu postavu majstra sveta vo fitness bikinách

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Každý sa zrejme snaží o to, aby sa v tomto dovolenkovom období dostal do formy a mohol na slnkom zaliatej pláži s dokonalým telom predviesť najnovší model plaviek.

Bratislava 7. júna (OTS) - Predstava je síce jednoduchá, ale od reality dosť často vzdialená. Môžete to zmeniť. Nepotrebujete k tomu žiadne špeciálne diéty. Stačí si uvedomiť pár základných vecí. Povieme vám, ktoré to sú.

Prestaňte jesť „odpadky“
Ak sa rozhodnete schudnúť, musíte to robiť správne a postupne upravovať každodennú rutinu na ktorú ste boli doteraz zvyknutí. Musíte raz a navždy zmeniť postoj k jedlu, potom bude harmónia a zdravie váš spoločník až do staroby!

Uisťujeme vás, že v boji proti nadváhe môže pomôcť len vyvážená zdravá strava a aktívny životný štýl - chôdza, plávanie, tanec a cvičenie. A ak máte nadváhu, ide o nerovnováhu medzi spotrebou energie a príjmom potravy, pretože jedlo je palivo. Ak ho konzumujete viac, než vyčerpáte, bude sa uchovávať v rezervnom - podkožnom tuku. Energiu vám vysmážané jedlá a polotovary určite nedajú.

Hlavnou vecou je pohyb
Strava vám sama o sebe ale požadovaný efekt vždy neprinesie. Niektoré partie tela musíte aj vytvarovať. Len tak sa potom oblečiete do vysnívaných ľahkých letných šiat, pod ktorými nebude vidieť žiadne to kilo navyše.

Začnite sa viac hýbať a uvidíte, že sa budete cítiť omnoho lepšie po všetkých stránkach. Vyberte si správny typ zaťaženia, ktoré sa vám bude páčiť. Ekológia, výživa a hormóny vám predsa každý rok pripomínajú, že mladosť vášho tela sa stráca a iba športy a aktivita vás môžu vrátiť späť do formy.

Pravidelnosť
Ak si osvojíte tieto dve veci, je dôležité, aby ste ich robili pravidelne. Pokiaľ máte s tým problém, vyberte si dobrý wellness pobyt a naštartujte sa na nový začiatok. Osvojíte si režim, s ktorým môžete potom pokračovať aj v bežnom živote. Stačí to vyskúšať.