Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Magazín

Vianočnú atmosféru v piesni Cestu znám jen já prinášajú 4 Tenori

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Vokálnu formáciu 4 Tenori čaká do konca roka ešte séria vypredaných koncertov vrátane vystúpenia v pražskej Lucerne, kde 15. decembra zaznie i rozprávková pieseň Cestu znám jen já naživo.

Bratislava 28. novembra (TASR) - Do vianočnej atmosféry poslucháčov zaručene naladí spevácka formácia 4 Tenori, ktorá prináša svoje originálne poňatie rozprávkovej pesničky Cestu znám jen já. Pieseň plná kúzla, nostalgie a radosti je spoločným dielom hudobného skladateľa Jaroslava Celbu a textára Iva Fischera. TASR informovala PR manažérka Adriana Nievelt.

Pôvodne inštrumentálna skladba pochádza z legendárneho televízneho večerníčka Rozprávky z machu a papradia (Kremienok a Chocholúšik), ktorý tento rok oslavuje 55 rokov od svojho prvého vysielania. Celba je autorom hudby k mnohým českým filmom a rozprávkam a textár Fischer je uznávaný ako jeden z najlepších a najvšestrannejších textárov českej populárnej hudby.

Rozprávkový song Cestu znám jen já naspievali 4 Tenori v novom aranžmáne Františka Krtičku, v spolupráci s Daliborom Cidlinským, v produkcii Janisa Sidovského a v hudobnom sprievode Unique Quartet, Františku Krtičku (klávesy) a Charlieho Blažeka (gitara).

Vokálnu formáciu 4 Tenori čaká do konca roka ešte séria vypredaných koncertov vrátane vystúpenia v pražskej Lucerne, kde 15. decembra zaznie i rozprávková pieseň Cestu znám jen já naživo. Formácia si zároveň prevezme Platinovú platňu vydavateľstva Supraphon za svoj druhý album Láska prý, ktorý stále patrí k najpredávanejším CD v Českej republike.