Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Magazín

49 tipov na trendy vianočné darčeky pre celú rodinu

Foto: myWorld

Malé deti píšu list Ježiškovi, tie staršie už len ležérne oznámia rodičom, čo si želajú pod stromček. A dospelí?

Bratislava 14. decembra (OTS) - Všetko, po čom túžia, si môžu kúpiť sami. Ak však chcete svojich blízkych na sviatky prekvapiť a zároveň potešiť, no stále bezradne uvažujete o vianočných darčekoch, máme pre vás 49 overených aj inovatívnych tipov na dary pre celú rodinu.

Radosť z darovania
Kúzlo darčekov je v rozbaľovaní, nie v ich cene. To, čo robí darček darčekom, je očakávanie, túžba, napätie“, vysvetľuje Svetlana La Garde, psychologička z Bratislavy. „Vianočný darček je poslom neuveriteľnej správy: si natoľko dôležitý, že si ťa všímam po celý rok a viem, čo ťa poteší,“ dodáva La Garde.

Stavte na zážitky a relax
Víkendový wellness pobyt určite poteší vašu partnerku či mamu, či už pôjdete spolu ako celá rodina, alebo nájdete niekoho na stráženie detí. Darčekové pobyty kúpite na zľavových portáloch, za výhodnú cenu si rezervujete ubytovanie aj na online ubytovacích portáloch.
Mužov, synov aj otcov, ktorí radi sledujú futbal alebo hokej poteší zájazd na zápas obľúbeného klubu. Napríklad výlet na zápas Bayernu Mníchov autobusom stojí od 215 eur a pre mnohých môže byť takýto darček celoživotným zážitkom.

Oddychový, no zároveň zážitkový môže byť dar v podobe tanečného alebo jazykového kurzu. Dámy môže prekvapiť kurz jógy alebo hodiny kreatívnej tvorby, pánov kurz lezenia a mládež pár hodín jazdy na koni. Pred kúpou takéhoto daru sa vždy radšej nenápadne uistite, či by dotyčného konkrétna aktivita bavila.

Pohyb pre každého
Športovým darčekom môžete nielen prekvapiť ale aj podnietiť k zdravému pohybu. Najmenších poteší lopta na skákanie či kolobežka, tínedžerov skateboard alebo kolieskové korčule, kvalitná futbalová alebo volejbalová lopta. Starým rodičom dobre poslúžia turistické paličky, s ktorými hravo zvládnu spoločné prechádzky, prípadne nástroje, ktoré im vylepšia obľúbenú aktivitu - napríklad udica pre dedka, či záhradné náradie pre babku.

Hračky a hry
A aké hračky podarovať deťom? Také, ktoré podporujú fantáziu. Kreatívnym setom plným farieb alebo stavebnicou nič nepokazíte.
Hry sú však skvelou voľbou darčeka pre celú rodinu bez ohľadu na jej vekové zloženie. Či už preferujete slovné hry, rôzne aktivity alebo hry vedomostné, takto sa môžete počas dlhých zimných večerov spoločne perfektne zabaviť. S výberom správnej hry pomôžu aj recenzie na internete, cenovo sa takýmto darom pre celú rodinu vojdete do 20 eur.

Elektronika pre každého
Na technické vychytávky si potrpia najmä tínedžeri. Smartfón je pre nich „must have“ a ich svet môžete vylepšiť kvalitnými slúchadlami alebo reproduktorom, prípadne praktickým tabletom.
Ak máte starých rodičov, ktorí radi čítajú, elektronická čítačka môže byť tou správnou voľbou. Možnosť nastaviť väčšie písmená ocení aj ten najzarytejší knihomoľ a milovník klasickej papierovej väzby.
Ktorúkoľvek mladú dámu určite poteší žehlička na vlasy alebo kulma. Kvalitný výrobok nájdete aj v rozmedzí 35 až 50 eur.

Klasika je in
Pyžamo, papuče a ponožky. Nestarnúca vianočná klasika, ktorej sa snažíme každoročne vyhýbať však tento rok zažíva comeback. Stredoškoláci sú dnes doslova posadnutí farebnými, veselými, takmer pod kolená vytiahnutými ponožkami.
Veľkým spáčom môže urobiť radosť luxusné pyžamo a deťom domáci plyšový overal, v ktorom sa môžu prezliecť za obľúbené zvieratko. Jeho cena sa pohybuje okolo 25 eur.

Získajte viac za menej vďaka členstvu v Cashback World
Vianočné nákupy vedia každý rok poriadne zaťažiť rodinný rozpočet. Existujú však možnosti ako cenu jednotlivých tovarov a služieb znížiť. Okrem zliav môžete využiť aj známy vernostný cashback program, vďaka ktorému sa vám vráti späť časť peňazí z každého nákupu.
Funguje to jednoducho: po bezplatnej registrácii získate vernostnú cashback kartu, ktorú preukážete pri platbe v partnerskej predajni alebo e-shope. Následne sa vám vráti od 1 % do 5 % ceny zakúpeného tovaru, pričom suma sa pripíše na váš účet v banke vždy, keď výška cashbacku dosiahne aspoň 10 eur. „Peniaze môžete získavať späť pri nákupe darčekov, potravín, obuvi, oblečenia, alebo víkendových pobytov a rôznych ďalších tovarov“ hovorí Ľuboš Kravárik, generálny riaditeľ myWorld Slovakia, prevádzkovateľ vernostného programu Cashback World.
Vďaka členstvu vo vernostnom programe získate ďalšie zľavy na základe nazbieraných vernostných bodov, takzvané Shopping Point Deals, alebo špeciálne akcie pre členov spoločenstva. Vernostná karta Cashback World platí u viac ako 80 000 obchodných partnerov v 47 krajinách sveta.