Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Aké zaujímavé strediská ponúka Turecká riviéra?

Turecko, ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo

Leto plné oddychu na úžasných slnečných plážach si zaslúžime všetci rovnako. Utiecť od bežných starostí sa dá akýmkoľvek smerom.

Bratislava 26. marca (OTS) - Vhodných destinácii je ako maku. Slováci si aktuálne zamilovali Turecko. Jednoducho v poslednom období idú do popredia exotické dovolenky. A kam sa vybrať v tejto mimoriadne zaujímavej krajine orientu? Naplánujte si dovolenku na Tureckej riviére. Povieme vám, ktoré strediská sú najlepšie!

Belek si obľúbi každý
Jedným z hlavných letovísk Tureckej riviéry je nepochybne Belek. Na tomto mieste si vás okamžite získa energický, rušný turizmus ako aj dlhé belostné pláže a teplé tyrkysové more. Plážový servis je na dosť vysokej úrovni. Aj preto je vrámci Tureckej riviéry ideálnou voľbou práve dovolenka v Beleku. Toto letovisko nájdete v známej provincii Antalya. Vyhľadávajú ho predovšetkým golfoví nadšenci. Obklopujú ho nielen udržiavané tropické záhrady, ale aj golfové ihriská.

V ponuke máte množstvo vodných športov, turistických vychádzok či fakultatívnych výletov. Okrem známeho potápania a šnorchlovania sa v Beleku môžete rozhodnúť aj pre výlet k vodopádu Kursunlu či spoznať zaujímavé belecké jaskyne. Úžasnou historickou atmosférou vás v tomto exotickom ruchu dokáže príjemne prekvapiť neďaleké mesto Perge.

V celom modernom Beleku sa nachádza viacero rozľahlých päťhviezdičkových rezortov. Krásna architektúra, veľké bazénové komplexy, chutná kuchyňa. Pre klientov sú k dispozícii v nejednom rezorte aj wellness centrá s tými najlepšími službami a procedúrami. Ženy rozhodne ocenia aj kozmetické ošetrenie s vysokoúčinným anti-aging efektom.

Keď nie Belek, tak Side alebo Kemer!
Ak vás Belek neoslovil, skúste si pozrieť hotely v letovisku Side. Rovnako kvalitnú dovolenku zažijete aj v Kemeri. Z Tureckej riviéry odchádzajú turisti maximálne spokojní a oddýchnutí. Pridajte sa k ním aj vy!