Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 26. máj 2024Meniny má Dušan
< sekcia Magazín

Ako si ustrážite svoje financie aj informácie

Foto: TASR/AP

Všetci sa obávame, aby sa nám niekto nedostal do súkromia.

Bratislava 11. júna (OTS) - Ak ste zažili krádež, či už Vám zmizlo niečo dôležité alebo nie, určite ste začali pochybovať o svojom bezpečí. No porovnateľný ak nie aj väčší strach zažívame aj ako podnikatelia.

V tomto prípade však nejde len o náš počítač, ale najmä o informácie, ktoré obsahuje. Nielen pracovné maily, ale aj know - how tak môže byť v rukách nesprávnych ľudí. Istota je teda dôležitá a bezpečie by sme si mali vytvárať nielen doma, či v kancelárií. Ak opúšťate tento priestor, je normálne zatvoriť okná a zamknúť dvere, no nezabúdajte ani na virtuálny svet. Práve tento neraz podceňujeme, a preto je pre niektorých hackerov jednoduché dostať sa do nášho počítača, hoci sa z Vášho stola ani nepohol. Rovnako to však funguje aj s Vašou emailovou korešpondenciou. Práve pre podnikateľov je preto šifrovanie mailov správnym riešením, ako sa zbaviť starostí. Viac sa o tejto možnosti dozviete na adrese bezpecnymail.sk.

Zamedziť riziku krádeže je však najlepšou obranou, myslite na to aj v prípade svojho mobilu Samsung. Ako podnikateľ ho potrebujete mať neustále pri sebe, no dajte si pozor na jeho stratu, nemôžete ho len tak niekde zabudnúť.

Informácie sú v našom svete dôležité, no aj s nedostatkom finančných zdrojov sa vyrovnávame len ťažko. Rozbehnúť novú firmu nie je jednoduché, a nedostatok peňazí je zreteľný, no tie si môžete aj požičať. Ak však už firma prosperuje, často sa môžete stretnúť aj s neplatičmi. Tento problém je stále závažný, keďže možnosti, ako sa dostať k Vašim peniazom máte obmedzené. Zdĺhavé riešenia sú teda nevyhnutné, no ak budete aj na túto možnosť myslieť skôr, k peniazom sa dostanete rýchlejšie. Stačí do zmluvy vložiť rozhodcovskú doložku, jej znenie nájdete tu, a následné spory bude riešiť rozhodcovský súd.