Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Magazín

Vyžiadaný album Lucie v opeře vychádza aj na vinyle

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Skupina Lucie si na jeseň 2022 pre svojich fanúšikov prichystala veľký zážitok. Po 20 rokoch nadviazala na projekt Lucie v opeře.

Bratislava 14. apríla (TASR) - Album Lucie v opeře 2022 vychádza na základe nespočetných želaní fanúšikov aj na vinyle. Jeho vydanie avizuje singel a klip Sen z tohto koncertu, na ktorom spoluúčinkuje aj mladá talentovaná speváčka Terezka Faková. TASR o tom informoval PR manažér Tomáš Karpel.

Skupina Lucie si na jeseň 2022 pre svojich fanúšikov prichystala veľký zážitok. Po 20 rokoch nadviazala na projekt Lucie v opeře. Kapela v kompletnej zostave vyrazila na halové turné, na ktorom odohrala svoje hity v doposiaľ nepočutých aranžmánoch Kryštofa Marka so sprievodom Filharmónie Hradec Králové. Podmanivé spojenie zvuku rockovej kapely a symfonického telesa prinieslo nevšedný zážitok, a to najlepšie bolo zaznamenané aj na album. O mix a mastering sa postaral uznávaný dánsky producent a zvukový mág Jacob Hansen. Druhý disk obsahuje aj sympho rmx bonusy vybraných hitov v produkcii významných českých a slovenských producentov.

Oproti koncertu Lucie v opeře, ktorým kapela nadchla v roku 2002, prišla s ešte väčším projektom. Piesne zazneli v novom symfonickom aranžmáne dirigenta Kryštofa Marka, držiteľa ceny Český lev za hudbu k filmu Masaryk.

"Jeho aranžmány posunuli Lucii v opeře o level vyššie,"
upozorňujú členovia kapely a dodávajú, že k dvom piesňam vytvoril aranžmán tiež skladateľ Michal Nejtek. Veľkým symfonickým zvukom rozoznela piesne Lucie Filharmónia Hradec Králové. Takmer päťdesiatčlenný orchester a spevácky zbor bol kapele na pódiu rovnocenným partnerom.

Sen (V Opeře 2022) klip: