Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Američanka priznala, že jej manželstvo s vlastnou matkou bol incest

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

V žiadosti o rozvod navrhovateľka uviedla, že jej sobáš s matkou bol uzavretý na základe podvodu a je protiprávny.

Duncan 10. novembra (TASR) - Žena z amerického štátu Oklahoma, ktorá sa vydala za svoju biologickú matku, sa pred súdom priznala k spáchaniu trestného činu incestu. Informovala o tom v piatok agentúra AP.

Na základe dohody o vine a treste vymeral okresný súd v meste Duncan 26-ročnej Misty Spannovej trest v podobe desiatich rokov ochranného dohľadu. Jej matka Patricia Spannová sa k spáchaniu incestu nepriznala.

Podľa prokuratúry sa matka s dcérou zosobášili v roku 2016, pričom zo súdneho spisu vyplýva, že manželstvo bolo v októbri na žiadosť Misty Spannovej vyhlásené za neplatné. V žiadosti o rozvod navrhovateľka uviedla, že jej sobáš s matkou bol uzavretý na základe podvodu a je protiprávny.

Patricia Spannová uviedla, že podľa nej je manželstvo právne v poriadku, pretože v prípade dcéry a dvoch synov bola dávno pozbavená rodičovskej zodpovednosti a jej meno nie je uvedené ani na ich rodných listoch.

Podľa prokuratúry sa Patricia Spannová v minulosti vydala aj za jedného zo svojich synov. Ich manželstvo bolo zrušené v roku 2010.