Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Americká speváčka Anastacia aj po druhý raz zdolala rakovinu

Americká speváčka Anastacia Foto: TASR/AP

Radostnú novinku zverejnila speváčka na Twitteri.

New York 22. júla (TASR) - Americkej speváčke Anastacii sa aj po druhý raz podarilo zdolať rakovinové ochorenie prsníka. Informovala o tom osobne prostredníctvom jednej zo sociálnych sietí.

Na Twitteri zverejnila fotografiu, ktorá ju spoločne s producentom zachytila v nahrávacom štúdiu a len akoby mimochodom oznámila aj radostnú novinku.

Anastacia, u ktorej v januári 2003 prvýkrát diagnostikovali rakovinu prsníka, zriadila po operácii a liečbe nadáciu Breast Cancer Research Fund, ktorej úlohou je upozorňovať mladšie ženy na spomínané ochorenie. Choroba sa vrátila desať rokov po tom, ako sa 44-ročná speváčka vyliečila z predošlého rakovinového ochorenia. Na sklonku februára 2013 interpretka informovala, že kvôli diagnóze rakoviny prsníka zrušila plánované vystúpenia v Dubaji i nasledujúce koncerty európskeho turné.

Američanku mohli jej slovenskí priaznivci vidieť aj naživo na dvoch koncertoch v Bratislave - v auguste 2005 a septembri 2009. Jej najnovšie turné sa malo začať 6. apríla v Londýne, pričom mala následne vystúpiť okrem iného aj vo Viedni, Paríži, Amsterdame, Mníchove, Berlíne a ďalších mestách.