Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Magazín

OBRAZOM: Zaujímavé momentky zo života Angely Merkelovej

Výrobca hračiek Mattel predstavil 5. februára 2009 novú bábiku Barbie s podobou nemeckej kancelárky Angely Merkelovej na veľtrhu hračiek v Norimbergu. Foto: TASR AP

A.Merkelová dosiahla ako žena v nemeckej politike veľa úspechov. Má za sebou 12 rokov v úrade ako kancelárka a teraz siaha po štvrtom poste šéfa spolkovej vlády. A má aj vlastnú bábiku od Mattela.

Bratislava 25. septembra (TASR/Teraz.sk) - Šéfka nemeckých kresťanských demokratov Angela Merkelová žije bohatý politický život a ako kancelárka musela prekonať so svojou krajinou mnohé problémy ako bola imigrančná kríza, stretáva sa so štátnikmi a bežnými ľuďmi. V roku 2014 zavítala aj na Slovensko, kde si prebrala na Univerzite Komenského titul Doctor honoris causa. Pozrite si výber fotograficky zaujímavých snímok zo života A. Merkelovej.

Na snímke nemecká kancelárka a predsedníčka Kresťanskodemokratickej únie Nemecka (CDU) Angela Merkelová s manželom Joachimom Sauerom.
Foto: TASR/AP


Na archívnej snímke sa muž sa fotí s nemeckou kancelárkou A.Merkelovou, ktorá navštívila registračné centrum pre migrantov a utečencov v Berlíne 10. septembra 2015.
Foto: TASR AP


Nemecká kancelárka Angela Merkelová odpovedá na otázky detí na nedeľnej osobitnej tlačovej konferencii, zorganizovanej týždeň pred spolkovými voľbami v Berlíne 17. septembra 2017.
Foto: TASR/AP



Na snímke kancelárka Spolkovej republiky Nemecko Angela Merkelová si prevzala čestný titul Doctor honoris causa počas slávnostného zasadnutia Vedeckej rady Univerzity Komenského v Bratislave 20. októbra 2014
Foto: TASR/Michal Svítok



Nemecká kancelárka Angela Merkelová sa smeje, keď si americký prezident Barack Obama pripíja na jej počesť na bankete 8. júna 2011 v Ružovej záhrade Bieleho domu vo Washingtone, kde si Merkelová prevzala od Obamu Medailu slobody - najvyššie civilné vyznamenanie Spojených štátov.
Foto: TASR/AP


Nemecká kancelárka Angela Merkelová reční počas navštevy registračného centra pre migrantov a utečencov v Berlíne 10. septembra 2015.
Foto: TASR/AP



Generálna tajomníčka nemeckej Kresťanskodemokratickej únie /CDU/ Angela Merkelová na TK v Berlíne 20.marca 2000. Predsedníctvo strany ju navrhlo za predsedníčku strany, pričom nomináciu musí ešte potvrdiť konferencia CDU v apríli. Ak ju v kresle potvrdia, stane sa táto 45-ročná fyzička z bývalého východného Nemecka nástupkyňou Wolfganga Schäubleho, ktorý odstúpil kvôli škandálu spojenom s financovaním strany.
Foto: TASRAP