Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Anna Netrebko a Yusif Eyvazov sa zosobášia vo Viedni 29. decembra

Anna Netrebko, archívne foto. Foto: TASR/AP

Obe hviezdy absolvujú svadobnú hostinu v spoločnosti 180 hostí v priestoroch tamojšieho Lichtenštajnského paláca.

Viedeň 22. decembra (TASR) - Dejiskom sobáša sopranistky Anny Netrebko (44) a tenoristu Yusifa Eyvazova (38) bude 29. decembra Viedeň. Informovala o tom v pondelok rakúska verejnoprávna televízia ORF.

Obe operné hviezdy si povedia "áno" v centre metropoly alpskej republiky, na čo absolvujú svadobnú hostinu v spoločnosti 180 hostí v priestoroch tamojšieho Lichtenštajnského paláca.

Eyvazov, ktorý je rodákom z Baku, ešte v júli pre rakúsky spravodajský týždenník News povedal, že on i jeho snúbenica sa cítia doma práve vo Viedni a považujú toto miesto za vhodné pre romantickú svadbu. Dvojica sa zoznámila vlani počas skúšok inscenácie opery Manon Lescaut v rímskej opere a už po štyroch mesiacoch sa zasnúbila.

Eyvazov, ktorý sa netají túžbou po potomkovi, je podľa vlastných slov vo Viedni vždy, keď to je možné. Ako umelec je stále na cestách, a tak nie je jednoduché mať domov. Avšak vo Viedni sa tenorista cíti doma. Anna Netrebko pochádzajúca z ruského Krasnodaru, ktorá disponuje už dlhší čas rakúskym cestovným pasom, je vyhľadávanou opernou divou na prakticky všetkých popredných scénach sveta. Jej predchádzajúci vzťah s basbarytónistom uruguajského pôvodu Erwinom Schrottom, ktorý má od roku 2010 španielske občianstvo, sa skončil v novembri 2013 rozchodom napriek spoločnému synovi Tiagovi Aruovi (7).

Novomanželku nahradí kvôli sobášu v predstavení Verdiho Johanky z Arku na scéne milánskej La Scaly 2. januára 2016 Erika Grimaldiová.